Antalya'da ağaç budama zamanı

Ulusal Kanal portakal cennetinde çiçekten meyveye portakalın emek izini sürmeye devam ediyor. Turunçgiller diyarı Antalya’nın Finike ilçesinde portakal ağaçlarının budama işlemi yapılıyor. Dünyaca ünlü coğrafi işaretli Finike portakalının yetiştiği bahçelerde, hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Antalya'da ağaç budama zamanı

C vitamini deposu portakallar toplandı. Yurt içi ve yurt dışına ulaştırıldı. Dünyaca ünlü coğrafi işaretli Finike portakalında sezon ortasına gelindi. Şimdi sıra o eşsiz ürünün ağaçlarının bakımında.

Turunçgiller diyarı Antalya’nın Finike ilçesinde portakal bahçelerinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Üreticiler, daha yüksek verim ve daha kaliteli ürün için ağaçlarının bakım ve budama işlemlerini özenle sürdürüyor.

Önümüzdeki günlerde de, portakal çiçeğinin kokusu Finike Ovasını saracak.

Bölgenin havası, suyu, toprağı kadar yapılan bu bakım ve verilen emek, yüz akı portakalımızı dünyada en çok rağbet gören ürün haline getiriyor. Ancak mayıs ayındaki aşırı sıcaklar ile sonrasında dolu ve şiddetli yağış portakalda rekolteyi düşürdü. Fiyatı geçtiğimiz yıllara göre iki kat artsa da üretici yine kazanamadı. Aradaki bu fark sürekli artan maliyetleri bile karşılamadı.

Tarımsal üretimin tüm kahramanları gibi dünyanın en iyisini üreten portakal üreticisi de, girdi maliyetlerine kalıcı çözüm istiyor.

# antalya # ağaç # finike # portakal # ürün # coğrafi # Mayıs # c vitamini # Finike Portakalı # ağaç budama