Stephen Hawking ölümünden önce tüm dünyayı uyardı: Karanlığa gömüleceğiz

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in ölmeden iki hafta önce yaptığı ve bilim dünyasına önemli bir katkı olarak görülen bilimsel bir çalışma olduğunu yazdı.

Stephen Hawking ölümünden önce tüm dünyayı uyardı: Karanlığa gömüleceğiz

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in ölmeden iki hafta önce yaptığı ve bilim dünyasına önemli bir katkı olarak görülen bilimsel bir çalışma olduğunu yazdı. Çalışmada dünyanın sonunun yakın olduğu uyarısında bulunduğu belirtildi.

Ölüm döşeğinde yazdığı bilimsel çalışmada Stephen Hawking’in diğer gezegenlerde hayatın nasıl keşfedebileceği konusu üzerinde durduğu öğrenildi. Hawking’in Thomas Hertog ile ortak yazdığı ‘A Smooth Exit from Eternal Inflation’ başlıklı araştırmada, uzay gemisi kullanılarak diğer gezegenlerdeki hayatların keşfedilebileceği fikri yer alıyor.

Hawking, yazdığı araştırmada, ‘Yıldızların enerjilerini kaybetmeleri durumunda dünya karanlığa gömülecek’ ifadesini kullanmış. Hawking, araştırmasında Bing Bang patlamalarında Dünya’ya benzer şekilde oluşan ve uzayın boşluklarında bulunan diğer gezegenlerin varlığına atıf yapan ‘multiverse’ kavramını kullandı.

ulusal.com.tr

# uzay # stephen hawking # Yıldız