Wimbledon'ın kralı Djokovic

Wimbledon tek erkekler finalinde Roger Federer’i 3-2 mağlup eden Novak Djokovic, Wimbledon’da ikinci, toplamda ise 7. Grand Slam zaferine imza attı.

Wimbledon'ın kralı Djokovic

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 128. Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finali, 2011 şampiyonu Sırp Novak Djokovic ile İsviçreli Roger Federer'i karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk setinde her iki sporcuda birbirlerine üstünlük sağlayamayınca ilk set 6-6 eşitlikle "tie break" setine gitti. Tie Break setinde ise İsviçreli sporcu yaptığı iyi servislerle 9-7 galip ayrıldı. İkinci sette oyunun kontrolünü eline alan Djokovic ikinci seti 6-4 kazanarak skoru 1-1 getirdi. 3 sette her iki sporcuda birbirlerine üstünlük sağlayamayınca set yine tie break gitti. Bu kez tie break’ı Djokovic kazandı. 4 sette Federer oyuna üstünlüğünü koydu ve seti alarak skoru 2-2 getirdi. Final setinde ise Federer’in yaptığı hataları iyi değerlendiren Djokovic Wimbledon'daki 2. şampiyonluğuna uzandı. Djokovic, şampiyonluk kupasının yanı sıra 1 milyon 760 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu. 27 yaşındaki tenisçi ayrıca 7 Ekim 2013'te Rafael Nadal'a kaptırdığı erkekler dünya sıralamasının liderlik koltuğuna oturmayı garantiledi. Avustralya Açık'ı 4 (2008, 2011, 2012, 2013) ve ABD Açık'ı bir (2011) kez kazanan Djokovic, 2011'in ardından Wimbledon'da elde ettiği 2. şampiyonlukla, kariyerinin 7. "grand slam" zaferine ulaştı. Karşılaşmayı, İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate'in yanı sıra eski İngiliz futbolcu David Beckham ile eşi Victoria, bir diğer eski futbolcu Andriy Shevchenko, aktris Kate Winslet, aktör Samuel L. Jackson ve Bradley Cooper, şarkıcı Fergie gibi birçok tanınmış kişi de izledi. (İHA)

# wimbledon # Djokovic # Roger Federer