Azerbaycan Ordusu stratejik noktalarda kontrolü sağladı

Ermenistan'ın Azerbaycan cephe hattındaki köylere saldırması ile başlayan çatışma şiddetlendi. Azerbaycan Milli Meclisi savaş hali ilan etti. Azerbaycan Ordusu işgal altındaki bölgelerde, stratejik noktalarda kontrol sağlıyor...

Azerbaycan Ordusu stratejik noktalarda kontrolü sağladı

Dün sabah saatlerinde Ermenistan’ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlattı. Ermenistan'a ait 12 adet uçaksavar füze sistemi imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, imha görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde "savaş hali" ilan edilmesi kararı aldı. Başkent Bakü’nün de aralarında bulunduğu birçok kentte gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Azerbaycan ordusu, şu an için topyekun seferberliğe ihtiyaç olmadığını, Azeri ordusunun asker sayısının yeterli olduğu bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmı seferberlik ilan edilmesine yönelik kararı imzaladı. Karara göre Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, askeri görevli bulunan vatandaşların seferberlik için askere alınmasını ve askeri nakliye konularıyla ilgili tedbirleri hayata geçirecek.

Bir sıcak gelişme de uçuşlarla ilgili oldu. Azerbaycan, Türkiye dışındaki tüm dış uçuşları iptal etti.

Bu arada Azerbaycan Ordusu, gün içinde ilerleyişini sürdürdü. Savunma Bakanlığı, Fuzuli ve Cebrayil bölgelerindeki 6 köyün Ermenistan unsurlarından temizlendiğini duyurdu.

Cephe hattının Terter, Ağdam, Fuzuli, Cebrayıl ve Murovdağ yönünde sıcak çatışmalar gün boyunca devam etti. Bugün ise Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı.

Yapılan son açıklamada da Ermenistan ordusunun mevzilerine füze ve toplarla darbe indirildiği, Ermeni güçlerin geri çekildiği bildirildi.

Terter bölgesi yakınlarındaki Talış köyü etrafındaki bazı tepelerin işgalci güçlerden temizlendiği ve Ermenistan güçlerinin ağır kayıplar verdiği aktarıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün kameralar karşısına geçmiş, “Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.” demişti.

# Azerbaycan # Ermenistan