Memur maaşı asgari ücretin altında kaldı

Memur taban aylıkları asgari ücretin altında kaldı. Ücret farkının ödenmesi için kamu kurumlarına yazı gönderildi. Sendikacılar, enflasyonun altında maaş zammı alan kamu çalışanlarının asgari ücrete mahkûm edildiğini vurguladı.

Memur maaşı asgari ücretin altında kaldı

Talimat bütün kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi. Asgari ücretin altında maaş alan kamu çalışanlarına farkın ödenmesi için harekete geçildi. Bu talimat ile memur taban maaşının asgari ücretin altında olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

15 yıl önce maaşı 3 asgari ücret seviyesinde olan bir hemşire şu anda 4 bin lira ücret alıyor. Lise mezunu 3 yıllık bir kamu çalışanın maaşı ilse 2 bin 888 lira.

BirlikSağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, 81 ildeki kamu idarelerine gönderilen talimatı Ulusal Kanal için yorumladı. Doğruyol, enflasyon altında maaş zammı alan memurların asgari ücrete mahkûm edildiğini savundu.

2021 yılı için asgari ücrete yüzde 21,56 zammı yapılırken, kamu çalışanları yüzde 7,33 zam aldı. Bu da asgari ücret ile memur maaşı arasındaki makası daralttı.

# sağlık # ulusal kanal # Kamu # ücret # çalışan # 2021 # maaş # sendika # memur # fark # Birlik # kamu idareleri # sağlıksen # kamu kuruluşları