Sabah yazarı Dilek Güngör: ''Tek yol faiz değil. Türkiye'nin geleceği kur odağından çıkmış üretim ekonomisindedir''

Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası Başkanlığı'nda değişikliğe gidildi ve Başkan Naci Ağbal görevden alınarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Yaşanan görevden alma ve atamayı SABAH yazarı Dilek Güngör değerlendirdi. "Bunu bir bayrak değişimi olarka görüyorum" diyen Güngör "Enflasyonla mücadelenin tek yolunun faizden geçmediğini hepimiz biliyoruz. Yapısal tedbirlerle atılacak adımlar var ve umarım bunlar bir an önce hayata geçer" dedi.

Sabah yazarı Dilek Güngör: ''Tek yol faiz değil. Türkiye'nin geleceği kur odağından çıkmış üretim ekonomisindedir''

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Ekonomideki sıcak gelişmeyi SABAH yazarı Dilek Güngör yorumladı. Güngör TCMB için alınan kararı bir bayrak değişimi olarak değerlendirirken ekonomide faiz arttırım kararlarıyla ilgili olarak kur ve enflasyonla mücadelenin tek yolunun faiz olmadığının altını çizdi.

"BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ"

Dilek Güngör, Merkez Bankası'nda Naci Ağbal'ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesini bayrak değişimi olarak yorumladı.

"FAİZ ARTIŞI BEKLENTİLERİN ÖTESİNDEYDİ"

Dilek Güngör yaptığı değerlendirmede, son Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda Merkez Bankası piyasanın beklentilerinin de ötesinde bir faiz artırımına imza attığını belirtirken, bu kararın piyasada özellikle de iş dünyasında tepki çektiğini söyledi.

"TEK YOL FAİZ DEĞİL"

Dilek Güngör Türkiye'de enflasyonu düşürmenin tek yolunun faiz olmadığının altını çizerken şunları söyledi:

- Türkiye'de enflasyonu düşürmenin tek yolunun faizden geçmediğini hepimiz biliyoruz.

- Yeni ekonomik reform paketinde enflasyonla mücadele noktasında yapısal bir takım tedbirler var. Umarım bunlar bir an önce hayata geçer.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ KUR ODAĞINDAN ÇIKMIŞ ÜRETİM EKONOMİSİNDEDİR"

Dilek Güngör, Sabah'a yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin geleceği faiz ve kur odağından kurtulmuş üretim ekonomisinde olduğunu ifade etti.

Dilek Güngör Merkez Bankası başkanlığına getirilen Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu için de bankacılık kökenliği olduğunu ve daha önce kamu bankalarında çeşitli görevde bulunmuş bir isim olduğunu ifade etti.

Dilek Güngör, yeni başkanın, fiyat istikrarını önceliklese de finansal istikrar ve ekonominin büyümesine de gözünü kapatmadan hareket edeceğini vurguladı.

# Resmi Gazete # faiz # ekonomi # türkiye ekonomisi # fiyat # Merkez Bankası # kur # Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası # enflasyon # şahap kavcıoğlu # Para Politikası # Naci ağbal # sabah # tcmb # Faiz artışı # Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu # cumhurbaşkanı kararı # Fiyat istikrarı # enflasyonla mücadele # ekonomik büyüme # Dilek Güngör # Merkez Bankası Resmi Gazete # üretim ekonomisi # ekonomik reform paketi # kur ekonomi