187 Aydın karanlığı delmek için birarada

Yüzlerce aydın biraraya geldi, "Laik ve Özgür Devlet" için seslerini yükseltti. "Laik ve Özgür Devlet" diyerek yola çıkan Türkiye'nin önde gelen 187 aydını, bir bildiri yayımladı. Sanatçı, gazeteci, akdemisyen ve siyasetçileri buluşturan bildiri ile AKP hükümeti uyarıldı, aydınlar; "karanlığı yırtacağız" dedi.

Yüzseksenyedi sanatçı, gazeteci, yazar, akademisyen, sendikacı ve siyasetçi biraraya geldi, "karanlığı yırtacağız" dedi. Laiklik ve Özgürlük Devlet Bildirisini komuyuna açıkladı.

Bildiri düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Bildiride AKP hükümetinin, Türkiye'nin temel taşları üzerinde baskıcı ve kinci bir siyaset yürüttüğü vurgulandı.

Aydınlar, hükümeti "din bezirganı" olarak niteledi, "bu ulusun kararlılığı karşısında hüsrana uğrayacaktır" dedi.

Sanatçılar Edip Akbayram,Tarık Akan, Levent Kırca, Rutkay Aziz, İlhan İrem, Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Fikret Otyam, Timur Selçuk, Ataol Behramoğlu, Suzan Aksoy, milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz, Refik Eryılmaz, gazeteciler Can Ataklı, Ümit Zileli, Tuncay Özkan, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel başta olmak üzere 187 aydının imzaladığı laik ve özgür devlet bildirisi halkın imzasına açıldı.

"Laik ve Özgür Devlet Bildirisi", Aziz Nesin'in 1984 yılında yayımladığı Aydınlar Dilekçesi'nden sonra, en geniş çaplı bildiri oldu.

Bildiriye Silivri'deki yurtseverlerden de destek istenecek.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# gazeteci # yazar # ferhan şensoy # Ataol Behramoğlu # LEvent Kırca # Edip Akbayram # Genco Erkal # Fikret Otyam # Rutkay Aziz # Tarık Akan # akademisyen # suzan aksoy # timur selçuk # İlhan İrem