Boğaziçi Üniversitesi eylemleri: Gözaltına alınan 23 şüpheliden 2'si tutuklandı

Kadıköy'de düzenlenen yasa dışı gösterilerle ilgili gözaltına alınan 23 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 21 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Kadıköy İskele Meydanı'nda ise gösteri ve yürüyüş yasaklama kararına aykırı olarak toplanarak protesto gösterisi yapan 65 şüpheli gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri: Gözaltına alınan 23 şüpheliden 2'si tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi eylemeleri nedeniyle Kadıköy'de toplanan ve çıkan olaylarda gözaltına alınan 23 zanlının Anadolu Adalet Sarayı'ndaki işlemleri tamamlandı.

Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın tutuklanmaları talebiyle sevk ettiği 10 şüpheliden 2'sinin "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan tutuklanmasına, 8'inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Hakimlik, salıverilen 8 zanlıdan 2'si hakkında "konutu terk etmeme" ve "yurt dışı çıkış yasağı", 6'sı hakkında da yalnızca "yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Savcılığın ev hapsi uygulanmasını ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasını istediği 13 şüpheli de aynı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kadıköy'de dün düzenlenen yasa dışı gösterilerde 65 şüpheli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 65 şüpheliden 58’inin farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı ve haklarında daha önce işlem yapıldığı, 7 şahsın da herhangi bir suç kaydının bulunmadığı tespit edildi.

Gözaltına alınan 58 şüpheliden 1'inin DHKP-C silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve arandığı, 28'inin diğer bazı terör örgütleriyle, 22'sinin PKK/KCK silahlı terör örgütüyle ilgili geçmişte suç kayıtlarının bulunduğu, 7'sinin ise farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı oldukları tespit edildi.

Öte yandan olaylarda, HDP'li bazı milletvekilleri de oturma eylemi yaparak trafiği aksattı. Vatandaşlar HDP'li vekillere tepki gösterdi.

# pkk # hdp # hakim # tutuklandı # terör örgütü # pkkkck # protesto # kck # şüpheli # savcı # cezaevi # kadıköy # Boğaziçi Üniversitesi # boğaziçi # gösteri # pkk kck # terör örgütleri # Boğaziçi Üniversitesi eylemleri # savcılık # KCK PKK # Boğaziçi protesto # hakimlik # hdp milletvekili # Boğaziçi gösteri # iskele meydanı # KCKPKK # Kadıköy İskele Meydanı # Kadıköy Boğaziçi # Kadıköy Boğaziçi eylemleri