11 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde, Mit ve Jandarma unsurları müşterek operasyon yaptı. O operasyonda 2 terörist tüfekleriyle birlikte ölü ele geçirildi. 11 PKK'lı terörist Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine sızma girişiminde bulundu. 11'i de etkisiz hale getirildi. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da terör örgütü PKK'nın kurucularından sözde lider Ali Haydar Kaytan'ın etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

11 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Güvenlik güçleri terör örgütü PKK'ya hem yurt içinde hem de yurt dışında geçit vermiyor.

Şırnak'ta Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde, MİT ve Jandarma unsurlarının müşterek operasyonunda, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, operasyonun "YILDIRIM-1 Cudi operasyonu kapsamında yapıldığı bildirildi. 2 teröristin, 2 M-16 Piyade Tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca bölgede operasyonların devam etmekte olduğu da vurgulandı.

Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından konu ile ilgili açıklama yapıldı. Teröristlerin komandoların müdahalesi ve kara ateş destek araçlarının kullanımıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öte yandan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da kırmızı kategoride aranan terör örgütü PKK'nın kurucularından sözde lider Ali Haydar Kaytan'ın etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

Ağar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sahadan aldığım bilgiye göre; YPG/PKK’nın Başkanlık Konseyi Üyesi ‘Kod Fuat’: Ali Haydar Kaytan bir SİHA akınıyla etkisizleştirilmiş. En önemli 7 terörist başından biri olan Ali Haydar Kaytan’ı SİHA’nın geçen sonbaharda vurduğu, ancak örgüt tarafından gizlendiği ifade ediliyor." ifadelerine yer verdi.

ulusal.com.tr

# Milli Savunma Bakanlığı # PKKYPG