Yurdun kuzey kesimleri yoğun kar yağışının etkisi altında

Yurdun kuzey kesimlerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de yollar kapandı. Araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Trakya'da ise bir süredir etkili olan kar yağışı etkisini kaybetti.

Yurdun kuzey kesimleri yoğun kar yağışının etkisi altında

Yoğun karyağışı yurdun kuzeyinde etkili oluyor. Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'deki 7 ilde yoğun kar yağışı görüldü.

Sakarya'da iki gündür etkili olan kar, kent merkezi ile Taraklı, Hendek ve Kocaali ilçelerini beyaza bürüdü. Bolu'da 4 gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 35 santimetreye ulaştı.

Kocaeli'de etkisini sürdüren yağış nedeniyle kent beyaz örtüyle kaplandı. Zonguldak'ta kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreyi aştı. Kar yağışının en yoğun olduğu Zonguldak-İstanbul kara yolunda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

Karabük-Bartın kara yolunun Beştepeler mevkisi, 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi ve Karadeniz illerini İstanbul'a bağlayan D-100 kara yolunda kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Samsun, Kastamonu, Sinop ve Çankırı'da yağan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Samsun'da uzun bir aranın ardından yağan kar, sürücülere zor anlar yaşattı. Sinop'ta çok sayıda araç yolda kaldı, hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kentte kış lastiği ve zinciri bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.

Trakya'da ise kar yağışı etkisini yitirdi. Edirne'de kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece ölçüldüğü kentte, soğuk hava yaşamı zorlaştırıyor. Belediye ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaparken, esnaf da iş yerlerinin önündeki kar ve buzları temizledi.

Kırklareli'nde de kar yağışının ardından soğuk hava etkili.

Kentte hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Tekirdağ'da buzlanma ve ulaşım riskleri nedeniyle 2 gün ertelenen yüz yüze eğitimler de uzaktan yapılıyor.

# istanbul # sakarya # yağış # kar # trakya # Sinop # marmara # esnaf # Çankırı # Sürücü # soğuk hava # d100 # karadneiz