İşçi ve işverenden ABD'ye ''soykırım'' tepkisi

İşçi ve işveren de ABD'nin ''soykırım'' yalanına sessiz kalmadı. HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB yayınladığı ortak bir bildiri ile Washington'a tepki gösterdi.

İşçi ve işverenden ABD'ye ''soykırım'' tepkisi

Toplumun her kesiminden Washington'ın ''soykırım'' yalanına tepki gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB bir araya gelerek ABD'ye karşı bir bildiri yayınladı. Bildiride soykırım kararı kınandı:

''ABD Başkanı'nın ve benzer adım atanların yaptıkları açıklamaların hiçbir hukuki değeri bulunmadığını önemle vurguluyoruz. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamanın, halkları kutuplaştırmak ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasını zorlaştırmaktan başka bir sonuç vermeyeceğinin görülmesini arzu ediyoruz. Yapılan bu açıklama ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ilkisinde tamiri zor ve derin bir yara açacaktır.''

Öte yandan Ankara Seymenler Kulübü de ABD Ankara Büyükelçiliği önünde bir eylem yaptı. Kılıçlarını çeken seymenler, büyükelçiliğin önünde dans gösterileri ile soykırım kararını protesto etti.

# abd # ankara # soykırım # türkiş # soykırım yalanı # washington # # TESK # tobb # bildiri # işveren # tzob # toplum # hakiş # TİSK # memursen # Ankara Büyükelçiliği # Türkiye KAMUSEN