İsrail gazetesi Türkiye ile İsrail arasında yeni bir görüşmenin planlandığını öne sürdü

Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmeler devam ediyor. İsrail basını, Türkiye ile İsrail arasında yeni bir görüşme planlandığını ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun bugün Cenevreye gideceğini ileri sürdü.

İsrail gazetesi Türkiye ile İsrail arasında yeni bir görüşmenin planlandığını öne sürdü

Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara baskının ardından ikinci katip seviyesine düşürülen diplomatik ilişkilerin normalleşmesini sağlama yönünde görüşmeler devam ediyor.

Türkiye, İsrail’e, "Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze’ye yönelik ambargonun kaldırılması” taleplerini iletmişti. Bu konularda yürütülen görüşmelerin olumlu şekilde devam ettiği hükümet yetkililerince duyurulmuştu.

Haaretz gazetesi, görüşmeler konusunda yeni bir iddia ortaya attı. Gazete, bugün Türkiye ile İsrail arasında İsviçre’de yeni bir görüşmenin planlandığını öne sürdü.

NTV’nin haberine göre Türk Dışişleri yetkilileri ise, İsrail ile görüşme iddialarına, “Ne doğruluyoruz ne de yalanlıyoruz” yanıtını verdi. Habere göre, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun da daha önceden planlanan şekilde Cenevre’ye gitmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# Haaretz # türkiye iddiası