BM'den 1915 açıklaması!

Avrupa Parlamentosu'nda yarın yapılacak soykırım tasarısı oylaması öncesinde Birleşmiş Milletler'den de bir açıklama geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un Sözcüsü Stephane Dujarric, 1915 olaylarınının "trajik olaylar" ve "katliam suçu" olarak niteledi.

BM'den 1915 açıklaması!

Avrupa Parlamentosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin aksi yöndeki kararına rağmen, sözde Ermeni iddialarının kabul edilmesine yönelik tasarıyı yarın oylamaya sunacak.

Oylama öncesinde, Birleşmiş Milletler'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Genel Sekreter Ban Ki Moon'un Sözcüsü Stephane Dujarric 1915 ile ilgili olarak "trajik olaylar" ifadesini kullandı.

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde günlük basın toplantısında, Papa'nın açıklamalarına ilişkin soruları yanıtlayan sözcü, "Ermeniler 24 Nisan'da trajik olayların 100'ncü yılını anacaklar" dedi.

Sözcü, Ban Ki Moon'un yüz yıl önceki olayların tanımlanmasına ilişkin duyarlılığın farkında olduğunu belirtti. Dujarric, "Genel Sekreter, o dönemde yaşanan gerçeklerin ortaya çıkarılması için işbirliğinin sürdürülmesinin, benzer "katliam suçlarının" gelecekte de yaşanmaması için ortak kararlılığı güçlendirmesi gerektiğine inanmaktadır" ifadelerini kullandı.

1915 olaylarına ilişkin kullandığı tanımlamaların herhangi bir "yasal etkisi" olmadığını belirten Dujarric, olaylarla ilgili olan ülkelerin bu konudaki görüşmeleri sürdürmesinin önemine inandıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# bm # 1915 olayları # Stephane Dujarric # papa # Papa Francesco