Ülkücü kökenli TGB’li Umutcan Arkadaştan önemli mektup

Ülkücü kökenli TGB’li Umutcan Arkadaştan önemli mektup

Sayın Doğu Perinçek,

Sizi öncelikle tüm devrimci duygularımla selamlıyorum. İsmim Umutcan, 20 yaşındayım, 3-4 yıldır TGB içinde mücadele veriyorum. Çeşitli görevlerde bulundum. Elimden geldiğince başarılı olmaya çalıştım. TGB’li olmadan önce Ülkü Ocakları’nda bulundum. Daha sonrasında Türkiye’nin siyasetini yönettiğini düşündüğüm TGB’ye üye oldum. Şimdi geçmişe bakıyorum iyi ki gelmişim buraya diyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim; Ülkü Ocakları içinde çok sayıda vatansever, antiemperyalist genç var. Yakından tanıdıklarım da MHP yönetiminden şikâyetçi ve sağ sol değil vatan savunmasının olduğunu söylüyorlar.

Cemaat evlerinde de kaldım

Yetiştiğim ortam milliyetçi ağırlıklıydı. Bundan hiç şikâyetçi değilim. Türk bayrağından, Atatürk’ten ve mili birlikten asla taviz vermedim. Lise yıllarında cemaatin içinde buldum kendimi, evlerinde kaldım; o zaman bile ceketimin yakasından Atatürk rozetini çıkarmadım, çıkaramadılar.

TGB’de sağ görüşlü milliyetçilerden oldum. Çok kişi soruyor neden Ülkü Ocakları’nda değilsin? Şu an vatansever gençliğin birleşmesi gereken tek Demokratik Kitle Örgütü, Türkiye Gençlik Birliği’dir. Bu yüzden TGB içindeyim; sol görüşlü arkadaşlarımla birlikte kol kola vatan savunmasındayım.

Samimiyetinize sığınarak size Doğu Ağabey demek istiyorum. Doğu Ağabey, insanlar sizi tanımıyor; Partinizi tanımıyor ya da yanlış tanıyorlar demek daha doğru olacak. Bana ne işin var Kürtçülerle, onlar PKK’lı diyorlar. Ama en ufak bir şüphem yok sizden ve partinizden. Eğer bu söylenenler gibi olsaydınız; Habur’da olurdunuz, içerde değil dışarıda olurdunuz. Şahsınızda İşçi Partisi ve İşçi Partililer bu ülke için uğraşan, yüreği bu ülke için yanan vatansever ve milliyetçi insanlarsınız. Gurur duyuyorum kahraman bir Genel Başkana sahip olan İşçi Partili dostlarımla kol kola olmaktan.

Türkiye muhalefetini İP üstleniyor

Milletler zor zamanlardan kahramanlarla çıkarlar! Evet aynen böyle oluyor. Emperyalizmin topyekûn saldırısından M. Kemal Atatürk ile çıktık. Şimdi de yüzlerce M. Kemal var. Silivri’de, Hasdal’da, Hadımköy’de yüzlerce kahraman var. Siz sadece İşçi Partililerin değil Türk milletinin, devrimcilerin, vatanseverlerin liderlerinden birisiniz.

İşçi Partili değilim, ancak size ve Partinize duyduğum saygıyı kimseye duymuyorum. Genel Başkanı hapiste; neredeyse tüm seçimlere Genel Başkanı hapiste giren bir Parti. Ama devrimci bir parti, yılmadan koşan, Türkiye’nin düşmanlarına korku salan bir Parti. Çoğu partide olan imkânların olmadığı, hatta imkânsızlıkların olduğu bir parti. Oy oranına aldanmadan. Türkiye muhalefetini üstleniyor İşçi Partisi.

Doğu Ağabey, siz mahkemede yalnız kendinizi değil Türk milletini savundunuz. Bazen yoruluyorum, duraksıyorum; aklıma siz geliyorsunuz, mahkemede yaptığınız savunmanın videosunu izliyorum. Her saniyesi muazzam bir savunma; kendime geliyorum, çakı gibi oluyorum. Tüm aile fertleriniz büyük birer devrimci. Eşinizi, oğlunuz Mehmet Ağabeyi ilk Kızılelma mitinglerinde tanıdım. İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz ile yaptıkları “Mehmetçik Coniye Kalkan Olamaz” mitingiyle tanıdım. Büyük bir olaydı Ülkü Ocakları ile Öncü Gençlik’in birlikte miting yapması. Sonrasında iki vatansever de tertibe maruz kaldı. Mehmet Ağabey 5 Ağustos’ta tahliye edildi, nöbeti Levent Temiz devraldı. Tutuklandı.

Gökalpler, Akçuralar, Bozkurtlar gibi devrimciyim

Ben Ziya Gökalpler, Yusuf Akçuralar, Mehmet Esat Bozkurtları okuyarak büyüdüm. Halen de okuyorum. Türkçü oldum hep, ama asla ırkçı olmadım. Kürtsüz Türk, Türksüz de Kürt olmaz anlayışındayım. Kürt Türk’ün öz kardeşidir.

Kürdümüzü ne ABD’ye ne de PKK’ya yar etmeyiz. Türkçü Ziya Gökalp gibi devrimci olur.

Ben de TGB ile beraber aynı zamanda devrimci oldum. Kendimi tabir-i caiz ise bir Levent Temiz olmak için hazırlıyorum. Yeniden Kızılelma mitingi yapmak için hazırlıyorum kendimi.

Sözde Ermeni soykırımı yalanı konusunda büyük çalışmalar yaptınız, özellikle rahmetli Rauf Denktaş ve Talat Paşa Komitesi ile. Son olarak sizin AİHM’de kazandığınız, aslında Türkiye’nin kazandığı tarihi zafer. Bu zafer için size teşekkür ediyorum Doğu Ağabey. Elinize, ağzınıza, ayağınıza sağlık.

Doğu Ağabey sağlığınıza dikkat edin. Varsa bir isteğiniz lütfen söyleyiniz. Sizden gelecek mektubu bekliyorum. Lütfen yazınız, çok mutlu olurum. Hücrenizde ve Silivri’de kalan tüm vatanseverlere selam ve saygılarımı iletirsiniz. Sizi özlem ve sevgiyle kucaklarım...

“Vatanseverliği mahkûm etmeye çalışanlar Türk milletinin ayakları altında kesinlikle kalacaklardır.”

Üniversite öğrencisi

Umutcan ÖREN

Doğu Perinçek

Aydınlık/ Rota

# tgb # cemaat # Doğu Perinçek # ülkü ocakları # Rota