BJK mağlubiyetten sonra toparlanamadı

Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftası topladığı 12 puan ile sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, beşinci haftada yaşadığı Galatasaray mağlubiyetinden sonra toparlanamadı.

BJK mağlubiyetten sonra toparlanamadı

Süper Lig'de ilk 4 haftada 12 puan toplayan Beşiktaş, son 11 haftada sadece 3 galibiyet çıkarabildi.

5. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve yaklaşık 80 bin siyah-beyazlı taraftarın izlediği Galatasaray derbisi, Beşiktaş için kötü günlerin başlangıcı oldu.

Maç, son dakikalarında sahaya giren seyirciler nedeniyle iptal edildi. 3-0 Galatasaray'ın hükmen galip ilan edildiği karşılaşma sonrası Beşiktaş oynadığı 10 karşılaşmada sadece 3 kez kazandı.

Derbideki olaylar nedeniyle 4 maç seyicisiz oynama cezası alan siyah beyazlılar bu 10 maçlık periyotta Eskişehirspor, Kayserispor ve Torku Konyaspor müsabakalarından 3'er puan çıkarabildi.

Bu 10 maçın 5'inde berabere kalan Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarından ise yenik ayrdıldı.

Ligde geride kalan 15 maç sonunda topladığı 26 puan ile dördüncü sırada yer alan Beşiktaş, Galatasaray derbisinden bu yana maçların ikinci yarılarında gözle görünür bir performans düşüklüğü yaşıyor.

İlk yarısını 1-0 önde kapattığı Galatasaray derbisinin ikinci devresinde 2-1 geriye düşen Beşiktaş, ilerleyen haftalarda da bu durumu yaşamaya devam etti.

10 haftalık bu dönemde Beşiktaş sadece Akhisar Belediyespor maçının ilk yarısını 3-2 geride kapatmasına rağmen, 2. devrede attığı golle 1 puanı hanesine yazdırabildi.

ulusalkanal.com.tr

# Galatasaray # süper lig # BJK # mağlubiyet