Kayseri Şeker'de FETÖ iddiaları yargıya taşındı

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ın, genel kuruldaki rakibi Erkan Öztürk hakkında açtığı hakaret davasında takipsizlik kararı verildi. Öztürk, Akay ve fabrika yöneticileri hakkında FETÖ iddialarıyla ilgi soruşturma olduğunu, bu yüzden haklarındaki şaibe ortadan kalkana kadar görevden alınmalarını istemişti. Savcılık, Öztürk’ün bu sözlerinin hakaret ve iftira içermediğine hükmetti.

Kayseri Şeker'de FETÖ iddiaları yargıya taşındı

Tartışma büyüdü, FETÖ iddiaları yargıya taşındı, savcılık takipsizlik kararı verdi.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın borç batağında olduğu ve Başkan Hüseyin Akay başta olmak üzere yöneticileri hakkında FETÖ üyeliği iddiaları kamuoyunda tartışılmıştı. Fabrikanın genel müdürü Osman Canıtez de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Bu karar sonrası Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu’nda Hüseyin Akay’ın rakibi olan Erkan Öztürk söz konusu iddiaları sosyal medya hesabından paylaştı. Öztürk, Akay ve fabrika yöneticileri hakkında da FETÖ iddialarından kaynaklı soruşturma olduğu bu nedenle yargı kararıyla aklanana kadar görevlerinden alınmalarını istedi.

Paylaşımın ardından Akay ve bazı fabrika yöneticileri Öztürk hakkında, “iftira ve hakaret” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda karar çıktı.

Savcılık, Öztürk’ün paylaşımlarının hakaret ve iftira içermediğine kanaat getirerek dosyada takipsizlik kararı verdi.

# tartışma # sosyal medya # kayseri # ceza # mahkeme # iftira # Kayseri Şeker Fabrikası # fetö dava # hakaret # kayseri şeker fetö # kayseri şeker # savcılık