Rusya'dan portakal hamlesi

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz, ekonomik anlamda derinleşmeye devam ediyor. Rus Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği yönündeki uyarının geçerliliğini koruduğunu söyledi. Bu arada Rusya, Türkiye'den ithal edilen portokala vergi ve fiyat sınırlaması getirmeye hazırlanıyor.

Rusya'dan portakal hamlesi

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımları devam ediyor.

Rus havacılık ajansı Rosaviatsiya, havayolu şirketlerine 10 Nisan'da gönderdiği telgrafta, Türkiye'deki iç siyasal durum nedeniyle charter uçuşların durdurulabileceği uyarısında bulunmuştu.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, uyarının geçerli olup olmadığı yönündeki bir soruya "Pozisyonumuz değişmedi. Charter uçuşlar durdurulabilir" yanıtını verdi.

Rusya, charter uçuşların yanı sıra tarım alanında da yeni bir yaptırıma daha hazırlanıyor.

İzvestiya gazetesi; Rusya, Belarus, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan'dan oluşan Avrasya Ekonomik Birliği'nin portakal, üzüm ve brüksel lahanası gibi ürünler için ithalat vergisi getirmeyi planladığını yazdı.

Karar tasarısına göre; Portakal, üzüm, Şam fıstığı ve hurma için yüzde 5, Brüksel lahanası için yüzde 13 oranında gümrük vergisi getirilecek. Ayrıca, portakal için verginin yanı sıra minimum fiyat da belirlenecek. 27 Nisan'da karara bağlanması beklenen tasarıdan en çok etkilenecek ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Rusya, uçak krizi sonrası narenciye ürünlerine getirdiği yasağı Ekim 2016'da iptal etmişti, hemen ardından Türkiye'den sadece üç ayda 47 milyon dolar değerinde portakal satın almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# vergi # türkiye # rusya # uyarı # fiyat # kriz # portakal # ekonomik