"Af"ta son durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda ikinci yargı paketi hakkında da bilgi verdi.

"Af"ta son durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Birçok vatandaşı ilgilendiren af paketinin geldiği noktayla ilgili son bilgiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Genel af, kamu davasının düşmesi veya ceza mahkumiyetinin tüm neticeleriyle birlikte ortadan kalkması sonucunu doğuran bir ceza hukuku kurumudur..

Erdoğan Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamındaki ilk paket olan, 39 maddelik yasa teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından, infaz ve nafaka ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 30 maddelik ikinci paketin bir kaç hafta içinde meclise geleceğini açıkladı.

BAKAN GÜL'ÜN İKİNCİ YARGI PAKETİ AÇIKLAMASI

Yargı paketinde, 4 milyonun üzerinde devam eden hukuk yargılamalarındaki dosyalarda, 6 ile 8 ay arasında yargılamaların hızlanacağını söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Özellikle ticari davaların da ihtisas mahkemesi gibi, her yerde asliye hukuk marifetiyle görülmesi, noterlik sistemiyle ilgili, çocuk teslimiyle ilgili hukuk yargılamaları anlamında birtakım düzenlemeler, düşünceler söz konusu. Keza vatandaşın devletle mahkemelik olmaması, devletin devletle, idarenin idareyle mahkemelik olmaması anlamında idari sulh düzenlemesinin de kapsamının genişletilmesi ve bu konuda idarenin yapmış olduğu işlem ve eylemlerinden dolayı öncelikle bir masa etrafında bu konunun müzakere edilip değerlendirilmesine imkan tanıyan bir düzenleme söz konusu" diyerek son gelişmeleri aktardı.

ulusal.com.tr

# genel af # ikinci yargı paketi