İrtica brifingi dosyada yok

28 Şubat Davası'nın 23'üncü duruşmasında Milli Güvenlik Kurulu'nun irtica brifingi ile ilgili yazısı okundu. Milli Güvenlik Kurulu, dönemin Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri tarafından verilen brifing belgesinin, dosyada olmadığı belirtildi.

İrtica brifingi dosyada yok

28 Şubat Davası'nın 23'üncü duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Milli Güvenlik Kurulu'nun, Mahkeme'ye gönderdiği irtica brifingi ile ilgili yazısı okundu. Yazıda, 28 Şubat 1997'de dönemin Jandarma Genel KomutanıFevzi Türkeri tarafından verilen brifingin, evrak imha uygulaması nedeniyle 2011'de imha edildiği belirtildi.

Duruşmada Emekli Tuğgeneral İdris Koralp savunma yaptı. Koralp, Batı Çalışma Grubu'nun resmi bir kuruluş olduğunu belirtti. Koralp, kimsenin sakalı ve türbanı ile uğraşmadıklarını kaydetti.

Koralp, "Görevli olduğum dönemde bölücü faaliyetlere karşı planlama yapardık. MGK ne zaman bölücü terörün yanında irticayı da terör listesine aldı biz de irtica üzerine çalışmaya başladık" dedi.

Koralp, Batı Çalışma Grubu'nun emir komuta zinciri dışında kurulduğu iddiasını da yanıtladı. Emekli Tuğgeneral Koralp, "Devletin tüm güvenliğinden sorumlu olan kimseler irticayı birinci tehdit olarak kabul etmişler. İç güvenlik dairesi bunu belirlememiştir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# brifing # Millî Güvenlik Kurulu # Fevzi Türkeri # 28 şubat davası # jandarma genel komutanı