Bin 400 liralık ne içtin Bağış?

RedHack, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında belgeler yayınlamaya devam ediyor. Belgelerde Egemen Bağış'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da Hilton Oteli'nin mini bar harcamaları bulunuyor.

Bin 400 liralık ne içtin Bağış?

Redhack, Twitter hesapları @TheRedHack‘ten belge açıklamadan önce “Egemeni Bagişlamayız. 5 Dakika içinde Belge yayınlayacağız.. Yayınlanacak belgeler Tor server uzerinden olacak. Ve her gün güncellenecek.” yazarak, takipçilerine seslendi.

Ardından tek tek linkleri gönderen hacker grubu, "Egemen Bağış’ın 12-16 Nisan tarihleri arasında (Kutlu Doğum Haftası’na denk geliyor) Londra’da bulunan Hilton Oteli’nde konakladığını" belirtti.

Egemen Bağış’ın o hafta attığı birçok tweet’te Kuran’dan ayetler ve hadislerden örnek verdiğini hatırlatan, Redhack, Bağış’ın yaptığı ‘minibar’ harcamalarının faturasını yayınladı.

RedHack, “Alkolsüz en pahalı içeceğin 5 pound olduğunu öğrendik” açıklaması yaptı.

RedHack’in açıkladığı ve Egemen Bağış’ın Hilton Oteli’nde yaptığı harcamaları gösterdiğini iddia ettiği belgelerde mini bardan yapılan harcamalar daha yüksek rakamlarda görünüyor. RedHack ardından, “Egemen bey bir yandan ayetli hadisli tweet atarken diğer yandan da viskileri şarapları karıştırıyormuş” diyen Kızıl hackerlar, “43 poundluk (130TL) içkinin markasını merak ettik doğrusu” notu düştü. Bağış'ın mini bar için harcadığı rakam ise 448 pound. Yani yaklaşık bin 400 lira.

Bağış'ın diğer giderleri

RedHack’in yayımladığı belgeler Egemen Bağış’ın Londra’daki Hilton Oteli’ndeki harcamaları ile kısıtlı değil. Açıkladıkları belgelerde dikkat çeken bir ayrıntı da Egemen Bağış’ın gelir-gider tablolarının bulunduğu belgeler. Bu belgelere göre Egemen Bağış’ın kira diğer gelirlerden elde ettiği toplam rakam 186.500 TL. Yani 186 milyar 500 milyon.

Bağış’ın 2012 yılına ait maaş bordrolarında ise 3 aylık maaşı 35 bin TL olarak görünüyor.

Aydınlık

# redhack # egemen bağış # Kutlu Doğum Haftası #