Diyarbakır Anneleri'nin zafer günü

Hacire anneyle başlayan mücadele giderek büyüdü. Evlatları dağa kaçırılan yüzlerce aile büyük bir kararlılıkla evlat nöbetine başladı. Birbirlerine umut oldular. 3 Eylül 2019'dan beri Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünden evlatlarına seslendiler. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi lanetleyip kapatılmasını istediler. Uzun süredir özlem çeken 3 aile daha evladına kavuştu. Evlat çadırında bu kez coşku hakimdi. O 3 ailenin sevinci diğer ailelere de umut oldu. Davullar zurnalar çalındı. Aileler en baştan beri yanlarında olan Vatan Partisi , AK Parti, MHP, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Diyarbakır Anneleri'nin zafer günü

Dik duruşuyla hep örnek oldu annelere, ailelere... Haykırdı... HDP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu haykırdı. Ne tehditlerine aldırış etti ne de yalanlarına...Yıllardır süren özlemi mutlu bitti. Sonunda oğluna kavuştu, kucaklaştı. O'nunla birlikte 3 aile daha mutluluk gözyaşı döktü. Davullar zurnalar çaldı. Halay çekildi. Evlat nöbeti çadırında coşku hakimdi.

Mücadele Hacire anneyle başlamıştı. diğer annelere de umut oldu. Diyarbakır anneleri 3 Eylül 2019'da Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetine başladı.Tam 30 aile verdikleri uzun bir mücadelenin ardından dağa kaçırılan evlatlarına kavuştu.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP yüzlerce genci kandırarak dağa kaçırdı. Ama aileleri onlardan bir an olsun vazgeçmedi. Hatta öyle kararlılıkları HDP'lileri korkuttu. Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binasını boşaltmak zorunda kaldılar. Aileler PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi lanetleyip kapatılmasını istedi.

234 aile birlik oldu evlatlarına seslendiler. Ailelerin sesini duyanlar gidip güvenlik güçlerine teslim oldu. PKK'nın yaptığı zulümleri anlattılar.

Giderek büyüyen evlat nöbetinde son olarak Ayşegül ve eşi Rauf Biçer oğulları Mustafa'ya, anne Güllü Turan kızı Alev'e, anne Güllü ve eşi İbrahim Karaşan oğulları Ensari'ye kavuştu. Yıllar süren özlemin ardından evlatlarına işte böyle sarıldılar.

Aileler en baştan beri yanlarında olan Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Evlatlarına kavuşan aileler mutluluğu tam olarak bütün aileler evladına kavuşunca yaşayacak.

# pkk # mhp # ak parti # diyarbakır # hdp # vatan partisi # tgb # Vatan # evlat nöbeti # diyarbakır anneleri # CKD # davul # zader # davul zurna