Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 tepkisi: ''Niye iade edelim? Siz bize verdiniz de biz almadık mı?''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ile devam eden S-400 gerilimi ile ilgili konuştu. ABD'nin S-400'leri iade edin talebine "Kendilerine biz şunu söyledik, biz niye geri iade edelim? Siz, bize verdiniz de biz almadık mı?" diye yanıt verdiklerini söyledi. Çanakkale'de gençlerle bir araya gelen Erdoğan CHP'ye de tezkere tepkisi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 tepkisi: ''Niye iade edelim? Siz bize verdiniz de biz almadık mı?''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de gençlerle bir araya geldi. S-400'lerle ilgili açıklama yapan Erdoğan ABD'nin tutumuna tepki gösterdi.

Erdoğan, ABD'nin S-400'leri iade edin talebine "Kendilerine biz şunu söyledik, biz niye geri iade edelim? Siz, bize verdiniz de biz almadık mı?" diye yanıt verdiklerini söyledi.

F-35'lerle ilgili de konuştu Erdoğan. "1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ama F-35'ler bize verilmedi." dedi.

ERDOĞAN'DAN CHP'YE TEZKERE TEPKİSİ

Erdoğan muhalefete de sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin tezkereye hayır oyu verdiğini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun"Kandili yerle yeksan edeceğim" ifadelerini eleştirdi.

Terörle mücadelede kararlıklık mesajı veren Erdoğan, sınır ötesindeki operasyonların devam edeceğini vurguladı.

# chp # abd # çanakkale # türkiye # rusya # erdoğan # kemal kılıçdaroğlu # tezkere # Türkiye ABD ilişkileri # ABD Türkiye S 400 # abd rusya # erdoğan son açıklamaları # Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu # Erdoğan son açıklamalar