Türk milleti şehitlerini unutmadı

Vatan müdafaası için gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitler bu yılki Ramazan Bayramı'nda da unutulmadı. Şehit yakınları bayramın ilk günü mezarlıkları ziyaret etti. Şehitliklerde bir yanda hüzün bir yanda gurur hakimdi. Kabirlerin başında dualar eden aileler, teröre karşı birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Türk milleti şehitlerini unutmadı

İçişleri Bakanlığı şehit ailelerini Arife ve bayramın ilk günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tuttu. Kararın ardından bayramın ilk gününde ailelerin durağı şehitlikler oldu.

Sabahın erken saatlerinde şehitliklere gelen aileler mezar başında dualar etti. Mezarlıklar temizlendi, çiçekler sulandı.

Başkentte de aileler şehitlikleri ziyaret etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar da Cebeci Askeri Şehitliği’nde açıklama yaptı. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması talebini yineledi.

Trabzon'da 11 Ağustos 2017'de terör örgütünün şehit ettiği Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül de bayramın ilk günü şehitlikteydi. Evladından ayrı 4 yıl geçirdiğini söyleyen anne Bülbül, “Şehit annesi olmak güzel bir duygu. Gurur verici bir şey" dedi.

Ve madenciler... Bundan tam 7 yıl önce Soma’da 13 Mayıs 2014'te kaybettiğimiz 301 madenci de unutulmadı. Aileler bu bayramı da hüzünle karşıladı. Şehitliği ziyaret edenler arasında katliamdan sağ kurtulan madenci Ahmet Mutluer de vardı.

# pkk # hdp # içişleri bakanlığı # ramazan bayramı # aileler # şehitler # Cebeci Askeri Şehitliği # şehit yakınları # Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar