Erbakan vefatının 10. Yılında anıldı

Eski başbakan Necmettin Erbakan 10 yıl önce aramızdan ayrılmıştı. Vefatının yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan mesaj yayımladı, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'ta, Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Erbakan vefatının 10. Yılında anıldı

Milli Görüş'ün lideri ve eski BaşbakanNecmettin Erbakanvefatının 10. yıl dönümünde anıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Mücadeleyle geçen ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu genişletmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahirete irtihalinin 10. yılında rahmetle, hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Erbakan'ın kabrini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şentop konuşma yaptı.

Şentop,Necmettin Erbakan'ın zor zamanlarda siyaset yaptığını söyledi.

Şentop, "Kendi alanında akademisyen olarak iş hayatında çalışmış olsaydı çok parlak başarılar elde edebilirdi. Ancak kişisel özellikleri ve ikbalini inandığı dava uğruna feda etmeyi, bu yolda gayret göstermeyi seçmiştir. Jenerasyonuna baktığımızda rahmetli Ecevit, Demirel ve Türkeş'le beraber siyaset yapmışlardır. Kendisinin seçmiş olduğu alan Türkiye'de zor bir alandır. Bu alanda siyaset yapabilmek için büyük özgüvene sahip olmak, davaya adanmış olmak gerekirdi. Tüm bu vasıflar zor zamanda çıkmış olduğu yolda kendisiyle beraber yetiştirdiği kişilerle yürümüştür. Milli görüş siyasetini yapmanın zor olduğu zamanda Türkiye'yi bu noktaya getirmiştir. Kendisini rahmetle anıyoruz" dedi.

# erdoğan # Başbakan # mustafa şentop # vefat # necmettin erbakan