İlk ziyaret Hasdal'a

Teğmen Mehmet Ali Çelebi özgürlüğe kavuştuğu ilk günde Hasdal Cezaevi'ni ziyaret etti. Çelebi; "genç subaylara gözdağı vermek" için tutuklandığını belirtti. "Antiemperyalist ve kemalist olduğum için cezaevine girdim" diyen Çelebi, mücadelesinin cezaevinde kimse kalmayıncaya kadar süreceğini söyledi.

İlk ziyaret Hasdal'a

Ergenekon tertibinin en genç tutuklusu olarak bilinen Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye edilir edilmez Hasdal Cezaevi'ndeki tutuklu komutanları ziyaret etti.

3 yıl 4 ay süreyle tertiple cezaevinde tutlulan Çelebi, Cezaevi ziyareti sonrası açıklama yaptı.

Çelebi, tutuklanmasının nedenin genç subaylara gözdağı vermek olduğunu söyledi.

"Amaç birliktekilere, genç subaylara benim üzerimden gözdağı vermek. "Biz sizi terörist diye birliğinizden bile alırız" mesajı. Neden ben? Birisi alınacaktı ve teğmenle başlamak zorundaydılar. Antiemperyalist Kemalist duruş da etkili olmuştur."

Çelebi, yaşanan süreçte Genelkurmay'ın sessiz kalmasını eleştirdi, Atatürk'ten örnek verdi.

"Omzumdaki rütbe önemli değil. Teğmenmiş, albaymış... Çünkü Atatürk’ü iyi tanıyoruz. Ne yaptı, üniformayı bıraktı, üniformasız mücadele etti. Millet ne yaptı, onu ebedi Başkomutan ilan etti. O yüzden milletin ne dediği önemli"

Ergenekon tertibi nedeniyle intihar eden Yarbay Ali Tatar'ı hatırlatan Çelebi, "ben de Ali'yim artık" dedi.

"Tahliye olduktan sonra annesi Satı Teyze’nin yanına gittim. "Şimdi o da senin gibi yatıp yanıma gelseydi" dedi bana. Ben de dedim ki: Ben de Ali’yim artık, Ali’ler bitmez."

ulusalkanal.com.tr

# hasdal # Teğmen Mehmet Ali Çelebi