PTT taşeron işçileri: ''İşe geri alınmazsak Ankara'ya yürüyeceğiz''

Sendikalı oldukları nedeniyle işten atılan PTT çalışanlarının Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde başlattıkları eyleme izin verilmedi. Üstelik gözaltına alındılar. Bunun üzerine işçiler eylemlerine İstanbul ve İzmir’de PTT başmüdürlükleri önünde devam etme kararı aldılar. İşçiler 1 ay içinde işe alınmazlarsa Ankara'ya yürüyecekler.

PTT taşeron işçileri: ''İşe geri alınmazsak Ankara'ya yürüyeceğiz''

Örgütlü oldukları için işten çıkarılan PTT çalışanları mücadelelerini sürdürüyor. Müzakerelerden sonuç çıkmazsa işçiler mücadele için harekete geçecek.

PTT'de çalışan 15 bin taşeron işçi örgütlendi ve PTT-Sen ile PTT Kargo-Sen’i kurdu. İşçilerin örgütlenmesinden rahatsız olan taşeron firmalar ise baskı yaparak sendikadan istifa etmelerini istedi. İstifa etmeyen 41 işçi ya ücretsiz izne gönderildi ya da işten çıkarıldı.

İstanbul ve İzmir'deki PTT başmüdürlükleri önünde oturma eylemi yapan işçiler 2 Şubat’ta Ankara’ya geldi. PTT Genel Müdürlüğü önünde bekleyişe izin verilmemesi üzerine işçiler gözaltına alındı. Müzakere için PTT genel müdürüyle görüşmek isteyen ancak sonuç alamayan işçiler yeniden İstanbul ve İzmir’deki PTT başmüdürlükleri önünde eyleme başladı.

Mücaceleden vazgeçmeyeceklerini belirten işçiler, bir ay daha bekleyeceklerini belirtti. Bu süre içinde işe alınmaları noktasında adım atılmazsa bu kez Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını açıkladı.

# ankara # PTT # PTTSen # taşeron işçi # müzakere # hak