ABD'nin "soykırım'' müttefiki PKK/HDP

HDP’nin soykırım suçlamasına peş peşe tepkiler geldi. AK Parti ve Vatan Partisi’nden hem HDP’ye sert mesajlar verildi hem de HDP ile aynı yolda yürüyen CHP’ye göndermeler yapıldı. CHP yönetiminden HDP’nin soykırım suçlamasına şu ana kadar herhangi bir yanıt gelmedi.

ABD'nin "soykırım'' müttefiki PKK/HDP

Bölücülük ve terörün odağı olan HDP’nin “1915’te yaşananları soykırım olarak nitelemesine hem devletin zirvesinden hem de siyaset dünyasından peş peşe tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanlığı, AK Parti, Vatan PartisiPKK’nın siyasal kolu HDP’ye sert mesajlar verdi. Eleştiri okları Türkiye karşıtı eylemlerin odağı olan HDP ile yol arkadaşlığı yapan CHP’ye de yöneldi.

Vatan Partisi, HDP için “ABD'nin oyuncağı” nitelemesi yaptı, "HDP ile yan yana gelenler utanır mı? diye sordu. İletişim Başkanı da “Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti peş peşe Twitter’dan yanıt verdi PKK’nın siyasal kolu HDP’ye. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da “Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir!” ifadelerini paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise HDP’ye “PKK adlı katliam şebekesi ile yüzleşin” çağrısı yaptı. Çelik, “Nerede bir yıkıcı siyaset varsa ilk destekçisi siz oluyorsunuz. Söylediğiniz şey bir tarih tezi değil, bir siyasi analiz değil, bir siyasi iddia bile değil. Söylediğiniz şey sadece ASALA ve PKK arasındaki ilişkinin sözcülüğünden ibarettir” paylaşımı yaptı.

HDP’nin Türk milletini soykırımcı olmakla suçlayan açıklamasına Vatan Partisi’nden de sert tepki gösterildi. Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gencer, “ABD'nin oyuncağı, Nice Mehmetçiğimizin, Binlerce yiğidimizin katili HDP, Ermeni Soykırım yalanıyla yüzleşme çağrısı yapıyor” ifadelerini kullandı. Yıldırım Gencer, HDP’nin müttefiki partilere de mesaj verdi, “vatan müdafaamıza soykırım diyenlerle yan yana gelenler utanır mı?” diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da CHP Grup Başkan Vekili Engün Özkoç’un Biden yönetimine “sağduyu çağrısı” yapan paylaşımına yanıt yazdı. Turan, “ABD 10 bin kilometre uzakta, Sayın Engin Özkoç! Önce kendi il başkanınızı ikna edin de..!” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, HDP’nin Türkiye’yi soykırım ile suçlayan açıklamasına ilişkin şu ana kadar sesiz kaldı. Ancak CHP’den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise tepkisini “Yıllardır vatandaşlarımızı katleden, soykırım yapan PKK’ya terör örgütü demeyeceksin, bebek katiline sayın diyeceksin şimdi yüzleşmeden bahsedeceksin... Ağaç dikenler, tiyatro izleyenler bir sözünüz yok mu? Dostlar sofrası mı Kurtlar sofrası mı? Takdir milletimizindir” ifadelerle dile getirdi.

# chp # türkiye # pkk # mhp # ak parti # soykırım # hdp # İyi Parti # İbrahim Kalın # terör # vatan partisi # terör örgütü # twitter # Ömer Çelik # soykırım yalanı # bölücü # 1915 # Yıldırım Gençer