Geleceğin tarımsal yöntemi: Topraksız tarım

Adana'da tarım ile bilim birleştirildi. Topraksız tarım serası ile toprak olmadan meyve sebze yetiştirilebiliyor. Adanalı kadın girişimci Merve Başak, paçaları sıvadı ve topraksız tarım serasını hayata geçirdi.

Geleceğin tarımsal yöntemi: Topraksız tarım

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Tarımı bilimsel yöntemlerle birleştirdi, Adana’da bir ilki başardı: Topraksız çilekserası.

Dünyadaki kuraklık ve toprak problemlerine karşı bilim yeni tarımsal yöntemler arayışında.

Topraksız tarım da bu yöntemlerden birisi. Amaç maliyetleri düşürüp, verimi artırmak.

Adanalı kadın girişimci Merve Başak, paçaları sıvadı, çiftçiliğe soyundu. Başak, Adana’da kurduğu topraksız çilek serasıyla, kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlarımızdan.

Merve Başak, kadınların üretimin her alanında olması gerektiğini ve bu anlamda kadınları teşvik etmek istediğini belirtti.

Başak, kurduğu bir buçuk dönümlük raflı sistemli seradan, 7 dönümlük ürün alıyor. Bu bağlamda da teknolojik tarımın, karlı bir yatırım olduğunu söylüyor.

Merve Başak, topraksız teknolojiyle, daha sağlıklı ürünler elde ettiklerini belirtti:

- Zaten kullandığımız ham maddeler organik hammaddeler. Suyla gübreler belli bir oranda belli bir mor değerlerine göre seyreltilerek bitkilere veriliyor. Topraksız teknoloji organik teknolojiden farkı yok. Hatta tarladaki ilaçlamayı gübrelemeyi biz burada yapmıyoruz. Daha az yapıyoruz.

# adana # üretici # çilek # sera # teknoloji # Bilim # çiftçi # üretim # Tarım # toprak # organik # topraksız tarım # çilek serası # Merve Başak # Adana Merve Başak