Esnek çalışma Meclis'e geldi: İşçi alanlara indi

İşçinin kıdem ve ihbar tazminatı hakkına darbe vuracak kanun düzenlemesi için gözler Pazartesi gününe çevrildi. Hafta başında toplanacak Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu, esnek çalışma modelini yeniden ele alacak. İşçinin tepkisini çeken kanun düzenlemeleri için son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek.

Esnek çalışma Meclis'e geldi: İşçi alanlara indi

EsnekçalışmaMeclis'e geldi. Buna tepki gösteren işçi alanlara indi. Ak Parti de konuyu tekrar değerlendirme kararı aldı.

43 Maddeli İstihdam Paketi'nin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda 3 Kasım Salı günü başladı. Çarşamba ve Perşembe devam eden görüşmelerde 20 madde kabul edildi. Kalan 13 maddeyi de hafta içinde bitirmeyi hedefleyen Ak Parti, gelen tepki ve taleplerin ardından bu kararından vazgeçti.

Teklif içinde yer alan 25 yaş altı, 50 yaş üstü vatandaşlar için belirli süreli iş sözleşmesi formülü ve işçiyi esnek çalışmaya teşvik etme gibi uygulamalara emek cephesi karşı çıktı.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak deklarasyon yayınlayarak işçi aleyhine olacak düzenlemelerin geri çekilmesini istedi. Vatan Partisi de Ak Parti Grubu ve işçi konfederasyonlarıyla görüşmeler yaparak söz konusu düzenlemelerin çalışanlar aleyhine olmaması için mücadele etti.

Meclis'te görüşmeler sürerken Türk-İş sesini alanlardan duyurmaya çalıştı. İş yerlerinde alkışlı protestolar yaptı.

Söz konusu düzenlemelerin Ak Parti ve MHP içinde de bazı rahatsızlıklara yol açtığı belirtildi. İşçinin tepki gösterdiği maddelerin görüşmelerini önümüzdeki haftaya bırakan Ak Parti, 9 Kasım Pazartesi günü yapacağı Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuyu yeniden ele alacak.

Temmuz ayında gündeme gelen kıdem tazminatı konusunda "uzlaşı" talimatı veren Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın benzer bir adımı atabileceği konuşuluyor. Söz konusu düzenlemelerinin Erdoğan'ın talimatıyla tekliften çıkartılabileceği ya da işçi lehine revize yapılabileceği ifade ediliyor.

# ak parti # meclis # türkiş # işçi # disk # çalışma # hakiş # esnek