Kadınlar özgürlük için yürüdü

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, TGS Kadın Komisyonu ve çeşitli kadın kuruluşları dün Kadıköy'de eylem düzenledi. Kadın cinayetleri ve toplumsal eşitsizliğin protesto edildiği yürüyüş Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde başladı. “Kadınlara özgürlük” sloganı atılan yürüyüşte Kadıköy İskele Meydanı'na dek sürdü.

Kadınlar özgürlük için yürüdü

İskele Meydanı'nda Zeynep Derya Yıldız tarafından yapılan basın açıklamasında “11 yıllık AKP iktidarı biz kadınların emeğine, bedenine ve kimliğine dönük saldırı politikaları üretmekten başka hiçbir şey yapmadı” denildi.

Yıldız şöyle devam etti: “Bugün hep birlikte erkek devlet, elini emeğimizden, bedenimizde çek diyoruz. Sizin anlattığınız mutlu kutsal aile masallarına karnımız tok. Bizleri evlerimize hapsedemezsiniz. Sokakları da, meydanları da, geceleri de terk etmeyeceğiz.”

TGS'den kadın fotoğrafçılar sergisi

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın Komisyonu “Kadın gazetecilerin gözünden sokak ve hayat” isimli fotoğraf sergisi açtı. 21 basın kuruluşundan kadın gazetecinin katılımıyla düzenlenen sergide günlük yaşamdan kareler ve kadın iş gücü konu alındı. Serginin, kadın gazetecilerin medyada emeğinin daha görünür kılınması amacıyla açıldığı belirtildi.

Başak Kahveci / Aydınlık

# AKP # tgs