RTÜK'ten Netflix'e ceza

RTÜK, pedefoli içeriğe sahip Minnoşlar filmine ait fragmanın Netflix platformundan kaldırılmasına karar verdi. Karar 9 kişilik kurulda oy birliğiyle alındı. Fragmandaki içeriklerin 9 Eylül'de yayınlanacak filmde de yer alması halinde RTÜK Netflix'e yeni bir ceza vermek için tekrar toplanacak.

RTÜK'ten Netflix'e ceza

Netflix'in Pedofili içerikli Minnoşlar filmi için RTÜK fragmanın kaldırılması kararını verdi. Gözler şimdi Netflix’in atacağı adıma çevrildi.

Eşcinselliğe özendirme haberleriyle tartışılan Netflix bu kez çocuk istismarıyla gündemde. 9 Eylül’de yayınlanması planlanan pedofili içerikli Minnoşlar adlı filme başta Aile Bakanlığı olmak üzere, Vatan Partisi Öncü Kadın ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tepki göstermişti.

Tepkilerin ardından hareket geçen RTÜK filmin fragmanı üzerinden hazırladığı rapor 3 Eylül'deki toplantısında değerlendirildi. Oy birliğiyle karar alan kurul, filmin fragmanının kaldırılmasına hükmetti.

Kararda uyarının gerekçesine de yer verildi. Netflix’in “Yayın hizmetleri çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez” hükmünü ihlal ettiği vurgulandı.

Gözler şimdi bu uyarıya karşı Netflix’in atacağı adıma çevrildi. Fragmanda yer alan içerikler filmde de yer alırsa RTÜK bir kez daha toplanacak ve Netflix’e yönelik yeni bir ceza verilmesini görüşecek.

RTÜK toplantısında Akit Tv’nin Atatürk’e yönelik hakaretini de gündemine aldı. Akit, 30 Ağustos’ta Anıtkabir’den yaptığı yayında “Devlet erkanı Anırkabir’de” başlığı atmıştı. RTÜK, tepki çeken başlığı cezasız bırakmadı. Akit Tv’nin bir önceki ayının reklam gelirinin yüzde üçüne ceza kesti.

ulusal.com.tr

# netflix # akit tv # rtük # Radyo ve Televizyon Üst Kurulu