Ankara'da sayaç vurgunu!

Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Ankara’da kartlı ön ödemeli doğalgaz sayaçlarını mekanik doğalgaz sayaçlarıyla değiştirmeye başladı. Yurttaşlardan habersiz yapılan bu değişiklik Tüketici Hakları Derneği'ni kızdırdı. Başkant Doğalgaz önünde basın açıklaması yapan dernek, “sayaçları 406 Lira bedelle değiştirmesine “vurgundur” dedi.

BaşkentDoğalgaz Dağıtım A.Ş. Ankara’da kartlı ön ödemeli doğalgaz sayaçlarını mekanik doğalgaz sayaçlarıyla değiştirmeye başladı.

Söz konusu kartlı sayaçlar Başkent Doğalgaz özelleşmeden önce tüketicilere 300 dolar karşılığında satılmıştı.

Şirket şimdi de tüketicilere kartlı sayaçlarınızı mekanik sayaçla değiştirieceğiz diyor. He de 406 Lira bedel karşılığında. Başkent Gaz, tüketicinin onayını almadan bu işlemi yapabiliyor.

Tüketici Hakları Derneği üyeleri Ankara’da Başkent Doğalgaz'ı binasının önünde protesto etti. Yaptıkları değişim için “vurgun” ifadesini kullandılar.

Dernek Başkanı Turhan Çakar, Başkent Doğalgazın özelleşmesiyle birlikte yeni bir sayaç vurgununun başladığını söyledi. “Tüketiciler soyulmaktadır” dedi.

Uygulamanın kanunlara aykırı olduğunu belirten Çakar, bu şekilde haksızlığa uğrayanlara haklarını arama çağrısında bulundu.

Çevreden derneğin basın açıklamasını dinleyen bazı Ankaralılar da Başkent Doğalgazın kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # doğalgaz # başkent # vurgun