ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan 29 Ekim mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Blinken mesajında, ''Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayan Türk halkına tebriklerimi sunarım.'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan 29 Ekim mesajı

ABD'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlandı.

Açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından yapıldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamada Antony Blinken şu ifadelere yer verdi:

- Amerika Birleşik Devletleri adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayan Türk halkına tebriklerimi sunarım.

- Türkiye, önemli bir NATO müttefiki ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ortağıdır. Türkiye, onlarca yıldır küresel zorluklara karşı koymak için Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası toplumun yanında durmuştur. Uzun yıllara dayanan ilişkimiz ticaret, diplomasi ve güvenlik alanlarında güçlü bir işbirliği üzerine kurulmuştur. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki son derece derin, halklar arası bağlar, varlığını nesiller boyu sürdürmüştür ve ilişkimizin gücü açısından kritik önem taşımaktadır.

- Bu özel günü kutlarken size en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve önümüzdeki yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

# abd # nato # 29 ekim # Amerika Birleşik Devletleri # abd türkiye # 29 ekim cumhuriyet bayramı # Antony Blinken # ABD Dışişleri Bakanı Blinken # blinken # ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken # 29 ekim mesajı # ABDnin Ankara Büyükelçiliği