Yurt dışı seyahatleri için yeni Kovid-19 kuralları

Yurt dışına seyahat edecek yolcular için Kovid-19 kuralları güncellendi. İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka'dan Türkiye'ye gelecek yolcular için ev karantinası şartı getirildi.

Yurt dışı seyahatleri için yeni Kovid-19 kuralları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakla seyahat eden yolcular için uygulanan Koronavirüskurallarının son güncel tablosunu paylaştı.

Buna göre, İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka’dan Türkiye’ye gelecek yolcular için ev karantinası şartı getirildi. Önlemler kapsamında Türkiye’den bu ülkelere direk uçuş yapılmıyor. Ancak bu 4 ülkeden birinde bulunmuş yolcuların Türkiye’ye farklı bir ülkeden giriş yapmaları halinde negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor.

Türkiye’den başta ABD, İngiltere ve Çin olmak üzere toplam 159 ülkeye gidecek yolcular için ise ek kurallar getirildi.

ABD'ye gidecek 2 yaş ve üstü herkesin, uçuştan önceki 3 gün içinde test yaptırma ve negatif sonuçlarını ilgili havayollarına ibraz etme zorunluluğu bulunuyor. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde koronavirüsten iyileştiklerine dair belge sunmaları gerekiyor.

Avrupa ülkeleri, Türkiye’den turist vizesiyle girişleri, acil ihtiyaç durumları dışında kabul etmezken ek olarak Almanya’ya giriş için, 48 saat önce yaptırılmış 3 ayrı negatif test sonucunun ibrazı gerekiyor.

Çin, yurt dışından gelenler için denetimleri arttırdı. Çin'e gitmek isteyen yolculara, uçuştan önceki 3 gün içerisinde yurt dışındaki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarının uygun gördüğü kurumlarda nükleik asit testi yaptırma zorunluluğu getirildi.

# abd # ingiltere # pandemi # türkiye # koronavirüs # danimarka # çin # yasak # test # avrupa # aşı # turist # brezilya # salgın # kovid 19 # türkiye abd # pozitif # Türkiye Çin # kural # güney afrika # Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü # salgın pandemi # negatif # test sonucu # negatif test # pozitif test # seyahat kuralları # kurallar