CHP'nin KHK gündeminde FETÖ izi

CHP'nin "KHK'lılar göreve geri gelecek" vaadi ile ilgili kritik bir iddia ortaya atıldı. Avukat Burak Bekiroğlu, CHP’li Engin Özkoç’un, firari FETÖ imamı Mahmut Yeter’den aldığı mesajı Kılıçdaroğlu’na ilettiğini söyledi. Bekiroğlu mesajın iletilmesinin ardından CHP'nin KHK gündeminin başladığını belirtti. Çarpıcı iddia ile ilgili Özkoç'tan ise "ispat etsinler, külliyen yalan” savunması geldi.

CHP'nin KHK gündeminde FETÖ izi

FETÖ üyeleri ile bağlantısı sık sık gündeme gelen CHP’li Engin Özkoç ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Avukat Burak Bekiroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un firari FETÖ imamı ile görüştüğünü belirtti.

Bekiroğlu, “Engin Özkoç’a soruyorum: Yakın zamanda firari FETÖ imamı Mahmut Yeter ile görüştün mü, görüşmedin mi? Kılıçdaroğlu’nun KHK çıkışının,bu görüşmeden sonra olduğu doğru mu, değil mi?” sorularını yöneltti.

Özkoç’un 2023 seçimleri için FETÖ üyeleri ile görüşmeler yaptığını belirten Bekiroğlu, Özkoç’a “Bu görüşmede, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliği adaylığı için bazı isimler gündeme geldi mi, gelmedi mi? Bu isimlerden biriyle Ankara’da görüştünüz mü, görüşmediniz mi” sorularını da yöneltti.

Özkoç-Yeter temasının facetime üzerinden gerçekleştiğini öne süren Bekiroğlu, Özkoç’un ABD ziyaretinde FETÖ’nün organize ettiği bir geceye katılıp ABD imamı ve Fetullah Gülen’in veliahtı İsmail Büyükçelebi ile görüşüp görüşmediğini de sordu.

ÖZKOÇ'TAN FETÖ İDDİASINA YANIT

Bekiroğlu’nun iddiaları hakkında Yeni Şafak Gazetesi’ne konuşan Özkoç, “İspata dayalı olması lazım, delili olması lazım. Böyle bir görüşme yok. Böyle bir iddiaya karşı söyleyeceğim tek şey, külliyen yalan” ifadelerini kullandı.

FETÖ TOPLANTILARINA KATILMIŞTI

Engin Özkoç, 17-25 Aralık’tan önce 2013 yılının başında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’yken FETÖ’nün ekonomik ayaklarından biri olan TUSKON ile ABD’ye gitmişti.

Özkoç, CHP’li Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın, Faik Tunay ve Ali Demirçalı ile Türk Amerikan Konvansiyon’unun enerji, ticaret ve kalkınma konulu toplantısına katılmıştı.

# chp # fetö # khk # kritik # CHPli Engin Özkoç # CHPli Bülent Tezcan # faik tunay