2015 açılımda kritik dönem olacak

2015 yılı, açılımda kritik dönem olacak. En geç Şubat ayına kadar açıklanacağı belirtilen yeni bir paketle, Abdullah Öcalan'a ev hapsi, PKK'ya da siyasetin yolu açılacak. Paket açıklandıktan sonra izleme kurulları adı verilen heyetin de sahaya çıkması bekleniyor.

2015 açılımda kritik dönem olacak

2015 yılının Şubat ayı açılım ayı olacak. Abdullah Öcalan'a ev hapsi, PKK kadrolarına da siyaset zeminin önünü açacak olan yeni açılım paketi en geç Şubat ayının ilk haftasına kadar kamuoyuna açıklanacak.

Aydınlık Gazetesi'nin, Başbakanlık ve Kamu Düzeni Güvenliği Müsteşarlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre; af düzenlemesi ile PKK'ya siyasetin önü açılacak.

Paket açıklandıktan sonra devereye İzleme Kurulları girecek. 16 kişiden oluşan heyetin yarısı İmralı'da Öcalanla, diğer yarısı da Kandil'de PKK yöneticileri ile bir araya gelecek.

İzleme kurulları Ankara'da Kamu Düzeni Güvenliği Müsteşarlığı binasında çalışacak. Hükümet kanadıyla HDP heyeti de yine müsteşarlık binasında bir araya gelecek.

Seçimler öncesi kamuoyu tepkisinden çekinen ve kritik adımların tartışılmamasını isteyen hükümet süreçte "örtülü adım" taktiği izliyor.

ulusalkanal.com.tr

# siyaset # pkk # af # 2015