Gazi ve şehit ailelerinden istek: ''AYM HDP'yi bir an önce kapatmalı''

Gazi ve şehit aileleri, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye kapatma davası iddianamesinin kabul edilmesini sevinçle karşıladı. Gazi ve şehit yakınları, HDP’nin bir an önce kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı. Sürecin hızlandırılması gerektiğini belirten gazi ve şehit aileleri, HDP’nin kapatılması kararının oy birliği ile alınması gerektiğini vurguladı.

Gazi ve şehit ailelerinden istek: ''AYM HDP'yi bir an önce kapatmalı''

Haber: Buse Gençtürk

PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için süreç devam ediyor. İddianamenin Anayasa Mahkemesi’nde kabul edilmesini gazi ve şehit aileleri sevinçle karşıladı.

HDP’nin bir siyasi parti olmadığını belirten gazi ve şehit aileleri kararın olumlu olduğunu belirtti. Bir an önce kapatılması yönünde Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı.

Konu ile ilgili Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhterem Doğan açıklamalarda bulundu.

Doğan, ''Bu PKK’nın alçak şerefsizce bölücü hareketinden dolayı şehitler verdik. Hala alçakça Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan Kürt vatandaşlarımızı zorla ele koyan HDP’nin bu Gazi Meclis’in içinde olması bizim onurumuzu ve gururumuzu kesinlikle incitiyor. Kesinlikle ama kesinlikle bu sürecin hızlanması lazım. HDP’nin yöneticilerinin tamamının mal varlıklarına el konulup inceleme başlatılmalı'' dedi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Pekacar, ''HDP maalesef PKK terör örgütünün siyasi ayağıdır, direkt iş birliği içerisindedir. Onların emir ve talimatları ile hareket eden bir siyasi uzantıdır. Bir şehit çocuğu olarak HDP’nin kapanması beni mutlu edecektir'' dedi.

HDP’nin kapatılması için AYM’de 15 üyeden 10’unun “evet” oyu kullanması gerekiyor. Gazi ve şehit aileleri, HDP’nin kapatılması kararının oy birliği ile alınması gerektiğini belirtti.

# pkk # hdp # gazi # anayasa mahkemesi # hdp kapatılsın # şehit # Kürt # AYM # siyasi parti # hdp kapatma davası