"Meclis'te türban zaferdir"

Türkiye'de faaliyetlere başlamasıyla tartışma yaratan FEMEN adlı grup AKP, CHP, MHP ve BDP'li erkek milletvekillerine teşekkür etti. Üstü çıplak eylemleriyle ilgi odağı olmayı hedefleyen grubun kurucularından Inna Schevchenko "Meclis'te türban zaferdir" dedi.

"Meclis'te türban zaferdir"

Meclis'e türban sokulmasıyla eş zamanlı olarak tartışmaların odağı haline gelen FEMEN'den türbana destek açıklaması geldi.

Kısa bir süre önce Türkiye'de örgütlenme çalışmnalarına başlayan grubun kurucularından Inna Schevchenko Hürriyet Gazetesi'ne konuştu

Schevchenko "Meclis'te türban zafer olduğunu" söyledi.

Kesinlikle bir zafer. Kadınlar siyasi arenada ne kadar çok yer alırlarsa, seslerini ne kadar çok yükseltirlerse, o kadar iyi. Bugün kadın-erkek eşitliğinden bahsediyoruz ama çok iyi biliniyor ki, ortada öyle bir şey yok. Erkeklerin koyduğu yasa ve kurallarla işliyor çarklar. Kadınlar 10 adım gerisinde tutuluyor erkeklerin.

Schevchenko Meclis'teki erkek milletvekillerine teşekkür etti

Meclis için bu değişikliği yapanları kutluyorum. Bunun için oy veren erkekleri de tebrik ederim. Umarım bu durumu ‘Kadınlar kapanmak istiyor’ şeklinde bir propogandaya dönüştürerek, yine kadınları bastırmak için bir alet olarak kullanmazlar.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # türban # femen