"RTÜK, FETÖ'nün karargahı olmuş"

"RTÜK, FETÖ'nün karargahı olmuş"

'RTÜK, FETÖ'nün karargahı olmuş' Star gazetesi yazarı Cem Küçük dünkü köşesinde, Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar'ın 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) demesi sebebiyle RTÜK'ün Ulusal Kanal'a verdiği idari para cezasını eleştirdi.

Küçük, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hakimliği'nin bazı TV kanallarının FETÖ medya organları olduğu kararına rağmen bu kanalların neden hala karasal yayına devam ettiğini sorarak, RTÜK'ün içindeki 'paralel çete'nin bu kanalları koruduğunu söyledi.

Küçük yazısında şu ifadelere yer verdi:

"RTÜK bir FETÖ karargahı olmuştur. Bunun ispatı çok basit bir temele dayanıyor. Türksat ve Digitürk hukukun gereğini yaptılar ve bu FETÖ kanallarını iptal ettiler. Aynı Başsavcılık ve Sulh Ceza Hakimliği karan RTÜK'e de gitti. Resmi savcılık ve hakimlik kararıyla Fethullahçı terör kanallan olan bu TV'lerin karasal yayın hakkı niye iptal edilmedi? (...) RTÜK, hukuka direniyor ve bu terörist kanallann karasal lisansını iptal etmiyor." Cem Küçük, dün Kanal 24'teki programında da benzer düşüncelerini yineleyerek, RTÜK Başkan Yardımcısı Hikmet İnce'nin, FETÖ'yle bağlantısı olduğunu söyledi. Hikmet İnce, RTüK'teki göreviyle birlikte yürüttüğü TRT yönetim kurulu üyeliğine 2013 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından getirilmişti.

# fetö # ulusal kanal # rtük # cem küçük # Star gazetesi