İçişleri Bakanlığı 81 ilde denetim için sahaya indi

Kontrollü normalleşme ile birlikte dinamik denetim dönemi başladı. 81 ilde eş zamanlı olarak Kovid-19 denetimleri yapıldı. Denetimlere 260 bin personel katıldı.

İçişleri Bakanlığı 81 ilde denetim için sahaya indi

Haber: Buse Gençtürk Kamera:Uğur Pideci

İçişleri Bakanlığı’nın dinamikdenetim genelgesi kapsamında 81 ilde denetim yapıldı. Denetimlere 260 bin personel katıldı.

Denetim adreslerinden birisi Ankara oldu. Normalleşme ile birlikte açılan restoran ve kafelerde masa düzeni hakkında uyarılar yapıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı Altındağ ilçesinde denetimde bulundu.

Şahin, Ankara'daki denetimlerin rakamlarını açıkladı:

- İlimizde en az 15 bin personelle sahadayız, hatta kolluk kuvvetlerimizin daha çok sahaya çıkmasıyla bu sayı 20 binleri de bulabilecek.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İstanbul Valisi Ali YerlikayaSultanahmet'teki yeme içme mekanlarında denetime katıldı.

Yerlikaya esnafa tedbirlere uymaları çağrısında bulundu:

- Nisan ayının sonuna kadar dinamik denetlemede biz sizlere, idari, adli işlem yapmak istemiyoruz. Gelin medeniyetimiz başkenti İstanbul'da, Ayasofya'nın, Sultanahmet'in şahitliğinde bu sözü birbirimize verelim ve Allah bizi buradan aydınlığa çıkarsın diyorum.

Diğer kentlerde de ekipler sahada sıkı denetimlerde bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, kontrollü normalleşme sürecinde iş yerlerini açan esnafı denetledi:

- Mesele sadece emniyet ve jandarmayla olacak iş değil. Hepimizin işin içinde olduğu, omuz ve katkı vermesi gerektiği bir meseledir.

Kontrollü normalleşme nedeniyle denetimlerde süreklilik sağlanacak. İş yerleri haftada bir denetlenecek.

Şahin daha detaylı denetimlerin yapılacağını söyledi:

- Bugünkü denetimlerimizin ağırlığını rehberlik ve bilgilendirme oluşturuyor. Bundan sonra daha detaylı denetimlere ağırlık vereceğiz.

İçişleri Bakanlığı personelleri her gün denetim yapmak üzere sahada olacak. Denetimlerde kameralar da rol alacak.

Şahin denetimlerde tüm imkanların kullanılacağını belirtti:

- Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları, diğer kameralar, teknolojinin bize sunduğu imkanları bu denetimler için sonuna kadar kullanacağız. Burada hedefimiz, vatandaşımızın her birini bu salgın riskinden uzak tutabilmek.

# istanbul # ankara # iş yeri # Kovid19 # vali # ayasofya # normalleşme # bakan # Denetim # vasip şahin # dönem # Ali Yerlikaya # PERSONEL # kontrollü normalleşme # sultanahmet # Kontrollü # dinamik # eş zamanlı # şahit # bakan yardımcısı