Bursa Fevzipaşa’da arazi satış ihalesine tepki

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Fevzipaşa Köyü'nden 700 metrekarelik 147 parça arsaların ihalesi sırasında köylüler belediye binasının önünde protesto gösterisi düzenledi.

Bursa Fevzipaşa’da arazi satış ihalesine tepki

Fevzipaşa’da “başkan aşağı” sesleri yükseldi. Fevzipaşalılar, 700 metrekarelik 147 parça arsaların ihalesi sırasında Karacabey Belediyesi'nin önünde ihaleyi protesto etti.

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Fevzipaşa köylüleri; Karacabey Belediyesi'nin düzenlediği arazi satış ihalesine sert tepki gösterdi.

Fevzipaşalılar 700 metrekarelik 147 parça arsaların ihalesi sırasında Karacabey Belediyesi'nin önünde protesto düzenledi. Sabah saatlerinde başlayan protestolar öğle saatlerine dek sürdü. Yetkililerle görüşme istekleri reddedildi. İhale salonuna da girme istekleri kabul edilmedi.

İhaleye başından bu yana karşı olduklarını belirten Fevzipaşalılar, yetkililere bu konuda uyarılarda bulunduklarını dile getirdiler.

Fevzipaşa Muhtarı Onur Demir süreci ve ihale sonucu satışlara neden karşı olduklarını şöyle açıkladı:

“Biz çiftçi ve hayvancılık ile uğraşan insanlarız. Her türlü koşulda üretiyoruz. Burada sağlanacak yerleşim bizim üretim yapmamızı ve ülkemize katkımızı bitirir. Yerleşecek insanlar koku ve gürültü nedeniyle bizleri şikayet edecek. Deyim yerindeyse bağdakini kovmaya kalkacak. Ülkemizin üretime odaklanması gereken günümüz gerçeklerinde köy arazilerinin satışı üretime,tarıma,hayvancılığa balta vurmak demektir. Bir yandan köye dönüş projeleri açıklanırken diğer yandan köy arazilerinin satışı tezat oluşturuyor. Hükümetin net olması gerekir. Üretim yapanların önünü keserek tarıma ve hayvancılığa vurulacak darbeler ülke çıkarlarına hizmet etmemektedir. Köylü yaşamı çok farklıdır. Bizler 24 saat üretim işlevleri olan üretici kesimiz. Köy çevresinde yerleşim yerleri her anlamda bizlerin huzurunu kaçıracak, üretim inancımızı baltalayacaktır. Yanı sıra altyapı olmadan, plansız programsız yerleşim alanları açılmasının sonuçlarını kentlerde yaşanan su baskınları, can ve mal kayıpları ile görmekteyiz. Bunları göre göre bu tür kalkışmaların ne Fevzipaşa'nın ne Karacabey'in ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin üretimine, tarımına, hayvancılığına en küçük bir katkısı yoktur. Daha çok üretimi baltalamaya, üreticiyi yok etmeye yöneliktir. Gerek Karacabey Belediyesini gerekse hükümeti üretim temelli düşünmeye, üretene sahip çıkmaya, üretimi baş tacı yapmaya çağırıyoruz. Köy yerlerinin satışı üretime vurulan bir darbedir.”

ulusal.com.tr

# bursa # Karacabey