Hükümetten Zafer Çağlayan konusunda ilk açıklama

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında New York Güney Bölgesi Başsavcılığı dava açtı. Çağlayan'ın adı Amerika'daki Sarraf Davası'na sanık olarak eklendi. Türkiye'den ise tepki gecikmedi. Amerika'nın İran'a uyguladığı ambargoyu sorgulayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iddiaların ispatlanması gerektiğini söyledi.

Hükümetten Zafer Çağlayan konusunda ilk açıklama

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında dava açıldı. Çağlayan, Sarraf davasında yargılanacak. Suçlama ise Amerika'nın İran'a ambargosunu delmek...

Eski AKP'li bakan hakkında açılan dava ile ilgili hükümetten de açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "iddialar ispatlanmalı" dedi.

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Cemşit Kuçkarov ile görüşmesinin ardından konuşan Zeybekci, eski AKP'li Çağlayan'ın Türkiye'nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmadığını vurguladı.

Açılan davada eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani'nin isimleri de yer aldı. Böylece yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

Başsavcılık, haberi Twitter hesabından duyurdu. Sarraf davasındaki ek iddianamede aralarında Çağlayan'ın da bulunduğu isimlerin, toplam 55 yıl hapis cezasıyla yargılanacakları belirtildi.

İddianamede, Çağlayan'ın on milyonlarca dolarlık nakit ve mücevheri rüşvet olarak aldığı iddia edildi. Çağlayan, "Amerika'nın İrana karşı uyguladığı ambargoyu delmek için kurulan şebekenin elemanı" olarak gösterildi.

İddianamede ayrıca Zafer Çağlayan'a, "finansal kurumları aldatma" suçlaması da yöneltildi.

Dava açılan isimler arasında Halkbank'ın bir yöneticisinin daha yer alması haberleri sonrası Halkbank hisseleri güne yüzde 2.5'lik kayıpla başladı.

ulusal.com.tr

# zafer çağlayan