Perinçek'in Sincan değerlendirmesi Çin basınında

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in değerlendirmeleri Xinhua Haber Ajansı tarafından dünyaya servis edildi. Haberde Perinçek'in değerlendirmeleri haberin en üstünde yer aldı. Vatan Partisi Liderinin 1977'den bu yana bölgeyi ziyaret ettiğine dikkat çekildi.

Perinçek'in Sincan değerlendirmesi Çin basınında

Çin Devleti, Doğu Türkistan yalanlarına karşı harekete geçti. Sincan Uygur Özerk Bölgesi hakkında gerçekleri anlatmak için dünya çapında bir konferans gerçekleştirdi. Konferansa 80 ülkeden 300'ü aşkın isim katıldı. Bu isimlerden biri de Vatan Partisi Genel BaşkanıDoğu Perinçek'ti.

Çin'in Xinhua Haber Ajansı, konferansı dünya çapında duyurdu, aboneleri ile paylaştı. Xinhua Haber Ajansı, konuyla ilgili haberinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in görüşlerine geniş yer verdi. Ajans, Perinçek'in değerlendirmesini en üstte gördü.

Haberde Vatan Partisi Lideri ve sözleri şu şekilde yer buldu:

''URUMÇİ (Xinhua): 1977 yılından bu yana Çin'in Sincan bölgesini 5 kez ziyaret eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bölgedeki yeni değişikliklerden etkilenmeye devam etti.

'Sincan'ı her ziyaret ettiğimde yepyeni bir bölge görüyorum' diyen Perinçek Sincan Uygur Özerk Bölgesi hakkında düzenlenen çevrimiçi toplantıda konuştu.

Sincan'ın ekonomik ve sosyal ilerlemesinden etkilendiğini söyleyen Perinçek, çeşitli etnik kültürlerin etkili bir şekilde korunduğunu söyledi: 'Sincan'da nerede televizyonu açarsanız açın yerel etnik dilde programlar gösteren bir kanal bulabilirsiniz.'

Xinhua'nın İngilizce haberini okumak için tıklayınız.

# Doğu Perinçek # Sincan # vatan partisi genel başkanı # Doğu Türkistan # urumçi # uygur özerk bölgesi # Çin Devleti