Kovid-19 en çok ''pıhtı'' ile öldürüyor

Kovid-19 ile ilgili yapılan incelemelerde yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Koronavirüse bağlı ölümlerin en önemli sebebinin virüsün etkisiyle vücutta oluşan pıhtılar olduğu tespit edildi. Ayrıca virüsün kalp krizi, inme ve toplar damar tıkanmasını da artırdığı belirlendi.

Kovid-19 en çok ''pıhtı'' ile öldürüyor

Kovid-19 ve etkisiyle ilgili araştırmalarda yeni bilgiler elde ediliyor.

İlk ortaya çıktığında sadece akciğerleri etkilediği düşünülen koronavirüse bağlı ölümlerin en önemli sebebinin virüsün etkisiyle vücutta oluşan pıhtılar olduğu belirlendi.

Salgın öncesinde de her dört ölümden birinin pıhtıya bağlı gelişen kalp krizi, inme ve toplar damar tıkanması olduğunu vurgulayan uzmanlar, virüsün bu oranları artırdığını da tespit etti.

Türkiye gazetesinin haberine göre Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Reyhan Diz Küçükkaya, koronavirüse bağlı ölümlerin en önemli sebebi damarların içinde oluşan pıhtılar olduğuna dikkat çeki.

Küçükkaya “Kovid-19 salgını sürerken dünyada 2 yılda yaklaşık 18 milyon insanın kalp kriziyle, 10 milyon kişi inme ve 3 milyon kişi de toplardamarların tıkanması sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Kovid-19 virüsü yüzünden meydana geldiğini vurguladı.

Uzmanlar hem Kovid-19'a karşı hem de etkilerine karşı aşı çağrısı yapamaya devam ediyor.

# koronavirüs # kalp krizi # ölüm # kovid 19 # pıhtı # kanda pıhtılaşma # İnme # ölüm sebebi # Türk Hematoloji Derneği