Meclis'te bütçe görüşmeleri başladı

2019 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler Meclis Genel Kurulu'nda başladı. Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın yönettiği oturumda bütçe sunumunu Hazine ve Maliye Berat Albayrak yaptı. Albayrak, 961 milyar lira öngörülen bütçenin "Yeni Ekonomi Programına" uygun hazırlandığını savundu.

Meclis'in bütçe maratonu başladı.

22 Kasım'da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 961 milyar liralık 2019 yılı bütçesi Genel Kurul'da...

Meclis Başkanı Binali Yıldırım görüşmeler öncesi siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda bütçe görüşmelerinin sükunet içinde geçmesi ele alındı.

Yeni hükümet sistemine göre bakanların Meclis'e gelmesi zorunluluğu yok. Ancak Yıldırım, bakanların bütçe görüşmelerinde Meclis'e geleceğini açıkladı.

Binali Yıldırım bu açıklamalarının ardından bütçe görüşmelerini başlatmak üzere Genel Kurul'a geçti. Açılışı yaptıktan sonra bütçe sunumu için sözü Hazine ve Maliye Berat Albayrak'a verdi.

Albayrak bütçenin Yeni Ekonomi Programına uygun hazırlandığını savundu.

Berat Albayrak'ın ardından da parti grupları bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerini ifade etmek için sırasıyla kürsüye çıktı. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından 11 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Danıştay ve Sayıştay gibi kurumların bütçesi ele alınacak. Kesintisiz 12 gün sürecek bütçe görüşmeleri kapsamında 12 Aralık Çarşamba'dan itibaren bakanlıklar ve onlara bağlı kurumların bütçesi görüşülecek.

ulusal.com.tr

# açıklama # berat albayrak # bütçe # YEP