CHP Parti Meclisi'nde gündem ittifaklar: 13 Ocak'ta yapılan toplantıda HDP'nin ittifaka etkisi konuşuldu

Basına kapalı yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında ittifaklar masaya yatırıldı. Millet İttifakını bekleyen risklerin olduğunu belirten bazı Parti Meclisi üyeleri, İyi Parti'nin HDP üzerinden sıkıştırılmasının ittifakı etkileyebileceğini söyledi. Bazı üyeler de CHP'nin HDP ile yalnız bırakılabileceğini ve buna karşı A, B, C planlamalarının yapılması gerektiğini ifade etti.

CHP Parti Meclisi'nde gündem ittifaklar: 13 Ocak'ta yapılan toplantıda HDP'nin ittifaka etkisi konuşuldu

CHP, Parti Meclisi'ni topladı. Toplantının ana gündemini ittifaklar oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve ardından Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Erdoğan'ın temaslarından sonra siyaset arenasında ittifaklar konuşulmaya başladı. CHP, 13 Ocak'ta yaptığı 2021'in ilk Parti Meclisi toplantısında ittifakları değerlendirdi.

Toplantıda bazı Parti Meclisi üyelerinin orta vadede Millet İttifakı'nı bekleyen riskler olduğunu ifade ettiği öğrenildi. İyi Parti'nin HDP üzerinden sıkıştırılması sonucunun ittifakı etkileyebileceği de gündeme geldi. Bazı üyeler toplantıda bu durumda CHP'nin HDP ile yalnız bırakılabileceğini söyledi.

CNN Türk'ün haberine göre, bazı Parti Meclisi üyeleri CHP'nin A, B, C planlamalarını yapması gerektiğini kaydetti. Edinilen bilgiye göre bazı üyeler ise toplantıda üçüncü bir ittifakın olabileceği yönünde yorumlar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda yeni bir ittifakın kurulabileceği yönündeki değerlendirmeler üzerine de konuştu:

- Herkes istediği parti ile görüşür. Bizim, dostlarımızla ortak noktamız demokrasi. Biz demokrasiden yana olanlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz.

İttifaklar gündemdeyken ''sözde Cumhurbaşkanı'' tartışmasını başlatan CHP'den yeni bir açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ettiği yemine sadık kalan Cumhurbaşkanı'na saygı göstereceklerini ifade etti.

Öte yandan CHP yönetimi ile ayrışan Muharrem İnce ise Memleket Hareketi'nin partileşmeye hazır olduğunu açıkladı. İnce, partisinin kuruluşu için bahar aylarını işaret etti. Partisine bazı CHP'li milletvekillerinin de katılacağını savundu.

# chp # erdoğan # Milletvekilleri # hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # millet ittifakı # ittifak # Parti Meclisi # cnn türk # engin altay