Muharrem İnce'nin parti kurma iddialarına ilişkin ilk kez konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “dostlarla ittifak” vurgusunu yineledi. Yeni Parti Meclisi’nin ilk toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Güçlü bir demokratik parlamenter sistemle biz bunu yapacağız” ifadelerini kullandı. Muharrem İnce’nin parti kurma girişimlerine ilişkin ise isim vermeden ilk kez konuştu.

Muharrem İnce'nin parti kurma iddialarına ilişkin ilk kez konuştu

“Dostlarla ittifak” vurgusunu yineledi. İnce’ye üstü kapalı gönderme yaptı.

CHP yeni belirlenen Parti Meclisi ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaretten sonra Parti Meclisi toplantı için bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37’nci Olağan Kurultayın ardından yapılan ilk Parti Meclisi toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Ben dostlarımızla yapacağız dediğimde onlar kavağa çıkıyorlar. Güçlü bir demokratik parlamenter sistemle biz bunu yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde hapiste olan "Kızıl Soros" lakaplı Osman Kavala da vardı.

Kılıçdaroğlu, "Adaleti isteyenler de hapiste. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir tablo yok. Biz yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin parti kurma iddialarına ilişkin de ilk kez isim vermeden konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bizi linç girişimleriyle korkutmak isteyecekler. 4 koldan üstümüze gelmek isteyecekler. Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler. CHP, Türkiye'nin kalesidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kurultayda 2’nci yüzyıla çağrı beyannamesini okurken Türkiye’nin dış politikasını eleştirmişti. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine dış politika vardı.

Parti Meclisi toplantısı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından 2 buçuk saat sürdü. Edinilen bilgiye göre CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu 9 Ağustos’ta öğleden önce açıklanacak. MYK, PM üyeleri arasından oluşturulacak.

Kılıçdaroğlu'nun yeni A Takımının ilk toplantısını da pazartesi yapması planlanıyor.

ulusal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # muharrem ince # Parti Meclisi