'Ali'nin hesabını kim verecek?'

Dünkü 5 tahliye ile birlikte Poyrazköy davasında tutuklu kalmadı. Onur intiharı ile hayatına son veren Yarbay Ali Tatar'ın ailesi de hesap sordu: Peki, Ali'nin hesabını kim verecek?

87 kişinin yargılandığı Poyrazköydavasında son tahliyelerle birlikte tutuklu kalmadı. O kumas davasında yargılananlardan biri de Deniz Yarbay Ali Tatar'dı. Kumpas belgeleri ile tutuklanmıştı Ali Tatar. Karar itiraz edip tahliye olmuştu ancak özgürlüğü kısa sürdü. Çünkü haysiyet cellatları; savcısı, hakimi ve medyasıyla peşini bırakmadı...

Ergenekon savcısı Süleyan Pehlivan tahliyesine itiraz etti, hakimler Metin Özçelik ve Şeref Akçay'ın oylarıyla yeniden tutuklanmasına karar verildi. 20 Aralık 2009 tarihinde Merkez Komutanlığı yetkililer Tatar'ı tutuklamak için evine gitti. Ali Tatar, o kararı onuruna yediremedi. Beylik tabancasını şakağına dayayarak hayatına son verdi.

Şimdi o davada tutuklusu kalmadı. Ailesi bugün hesap sordu, "Ali'nin hesabını kim verecek" dedi.

Ablası Hürriyet Ünver'e göre Ali Tatar'ın intiharı o gün kumpaslara karşı verilmiş yanıttı.

Ana yüreği her hatırladığında daha bir derin dağlanıyor. Anne Satı Tatar, dün tahliye olanların hepsi birer Ali diyerek sevincini ifade etti.

Haber: Aykut Karadağ

ulusalkanal.com.tr

# tahliye # dava # poyrazköy # ali tatar