Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin gurur günü

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 70. kuruluş yıldönümü başkent Pyongyang'da düzenlenen görkemli askeri geçit töreniyle kutlandı. Kore lideri Kim Jong Un'un da izlediği geçit töreninde, önceki yılların aksine kıtalararası balistik füzelerin sergilenmemesi dikkat çekti. Vatan Partisi Öncü Gençlik resmi davetli olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ndeki kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, 70'nci kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Aylardır hazırlıkları yapılan kutlama törenlerinin merkezi başkent Pyongyang oldu. Kim Il Sung Meydanı'nda yapılan geçit törenin büyük bölümünde siviller yer aldı.

Kore'nin 9 Eylül Cumhuriyetin Kuruluşu Günü kutlamalarında, önceki yılların aksine ağır silahlara yer verilmedi. Törende birkaç tank dışında uygun adım yürüyen askerler yer aldı. Uzun menzilli füze bataryalarına yer verilmeyen bu yılki kutlamalarda daha çok sivillere ve ekonomik kalkınmaya vurgu yapıldı.

Hemşireler, öğrenciler ve inşaat işçileri renkli kıyafetleriyle meydanda yürüdü. Tribünlerdeki halk, ellerindeki farklı renkli kartları indirip kaldırarak farklı kompozisyonlar oluşturdu.

Törene Kore lideri Kim Jong-un'un yanı sıra Çin yönetiminin 3 numaralı ismi olan Çin Halk Meclisi Merkez Komitesi Başkanı Li Canşu'da katıldı.

Kim Jong-un törenin sorunda Çinli diplomat ile el ele vererek Kore halkını selamladı. Törene Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da katıldı.

Türkiye'den ise Vatan Partisi heyeti resmi davetli olarak törenlere katıldı. Vatan Partisi heyetine Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen başkanlık ediyor.

ulusal.com.tr

# kore demokratik halk cumhuriyeti