Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı ile görüşmesini anlatan Erdoğan, Biden’a “Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile mi hareket edeceksiniz?” diye sorduğunu ancak cevap alamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı PKK/YPG işgali altındaki Suriye'nin kuzeyine de operasyon sinyali verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Terör örgütü ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile mi hareket edeceksiniz?” sorusuna, ABD Başkanı Biden yanıt veremedi.

Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Erdoğan, görüşmede ABD Başkan Joe Biden’a ”Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile hareket edeceksiniz?” diye sorduğunu ancak cevap alamadığını söyledi.

ABD’li yetkililerin, Afrin’deki hastane saldırısının arkasında YPG’nin olduğunu hala söyleyemediklerine dikkati çeken Erdoğan, “Çünkü terör örgütünün arkasında kendileri var” dedi. Suriye’nin kuzeyine operasyon sinyali verdi:

- Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler, ne büyük bir yanlış yaptıkları er ya da geç anlayacaklar. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Bu işin başka yolu yok. Silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle, bütün güvenlik korucularımızla her şeyimizle güçlüyüz. Bunu Libya’da ispat ettik, Suriye’de ispat ettik, burada ispat ettik. Bundan sonra da ispat etmeye devam edeceğiz. Bunları da sayın Biden’la çok açık, net konuştum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 ve F-35 konusunda Türkiye’nin görüşlerinin değişmediğini Biden’a ilettiğini vurguladı:

- Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin dedim. Çünkü biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık. S-400 ile ilgili olarak da biz sizden Patriot istedik, siz vermediniz; tam aksine üslerimizde bulunanları da aldınız. Dolayısıyla biz ne yapacaktık? Biz bütün haklarımızın takipçisi olacağız. Savunma sanayisi ile ilgili tüm konuları, müşterek atabileceğimiz adımları görüşmeye devam edeceğiz.

Erdoğan, Türk ordusunun Afganistan’daki varlığının devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya ise "Afganistan'da her türlü katkıyı vermeye hazırız" yanıtını verdi:

- NATO misyonuyla bulunduğumuz Afganistan’da sürdürülebilir bir huzur ortamının tesisi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. Çekilme sonrası, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir. Afganistan’daki bütün tarafların ve bölge ülkelerinin yapıcı katkılarıyla barış sürecini kalıcı hale getireceğimize inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de barış çabalarımızı güçlü şekilde sürdüreceğiz.

# abd # türkiye # pkk # suriye # operasyon # YPG # terör # türk # terör örgütü # nato # Patriot # Biden # s400